log in

3x winst waterpoloteams

Op zaterdag 25 maart werden bijna allemaal thuiswedstrijden afgewerkt. Alleen de vaders en moeders van ons E-team moesten in de auto klimmen voor hun wedstrijd tegen Zeester-Meerval in Uden. Zeester-Meerval stond op de 3e plaats in de tussenstand van de competitie en de thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen met 4-15 verloren dus stonden zij voor een zware opgave. Deze wedstrijd verliep toch duidelijk anders. Er werd goed partij geboden en onze jongens en meisjes waren beter opgewassen tegen deze tegenstander dan eerder in de competitie. Uiteindelijk werd de wedstrijd wel met 6-3 verloren maar er was in ieder geval sprake van een leuke wedstrijd waarbij de krachten niets eens zo ver uit elkaar lagen. Een compliment is hier zeker op zijn plaats. Dit geeft ook vertrouwen voor de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen DZT'62 uit Deurne. Tegen deze tegenstander wil het team het seizoen zeker goed gaan afsluiten.De kansen zijn zeker aanwezig.

De jongens en meisjes onder de 15 jaar van het C-team mochten het voor een direct duel om de 5e en 6e plaats opnemen tegen De Schelde uit Terneuzen. Hier lagen zeker kansen gezien de eerdere 8-4 uitoverwinning. Men ging dan ook voortvarend van start. vanaf het begin was duidelijk dat ons C-team deze keer de punten in eigen huis kon houden want er werd volop gescoord. Met een mooie 9-2 overwinning werd De Schelde aan de kant gezet en was de lange reis voor hen helemaal voor niets geweest. De beloning is voorlopig een mooie 5e plaats in de competitie met alleen nog de wedstrijd tegen SWNZ te gaan. Dit team staat echter op de 2e plaats dus men moet nog even vol gas geven in de laatste wedstrijd om deze 5e plaats vast te houden.

Het oudste jeugdteam onder de 17 jaar mocht het water in tegen de laatste uit de competitie De Zuidwesthoek uit Hoogerheide. Tegen deze tegenstander moest wel een goed resultaat geboekt worden want eerder werd er uit al met 8-18 van deze vereniging gewonnen. Dus dat moet toch kunnen was vooraf voorspeld. De uitslag deze keer viel compleet anders uit. In plaats van het doelpuntrijke waterpolofestival de vorige keer werd er kennelijk nu maar spaarzaam gescoord. Gelukkig door ons team wel te verstaan, dat een duidelijke 5-0 overwinning liet bijschrijven. Maar het is een uitslag die ook wordt geboekt als een tegenstander niet op komt dagen dus wel vreemd. Natuurlijk kan het zijn dat uw waterpolocorrespondent niet over de juiste informatie beschikt want deze uitslag zie je zelden in het waterpolo. We horen het nog wel als het anders is gelopen.

Na de jeugd mocht Heren 2 aantreden tegen Aquamigos uit Vlijmen. Na drie nederlagen op een rij werd het tijd dat door dit herenteam weer eens een positief resultaat werd geboekt. Gezien de eerdere 6-10 uitoverwinning op dit team moest het zeker tot de mogelijkheden behoren dat de punten nu binnengehaald konden worden. Het werd een leuke wedstrijd om te zien met doelpunten over en weer. Deze keer bleven onze heren aan de positieve kant van de score en kon een verdiende 7-5 overwinning worden bijgeschreven. Volgende week zal dit lastiger worden in de laatste wedstrijd tegen SWNZ dat op de 3e plaats staat. Maar wie weet hoe dit team in de laatste wedstrijd nog kan verrassen.

Heren 1 sluit deze keer het verslag van deze competitieronde. Na de mooie overwinning van vorige week tegen het als 2e geplaatste TRB-RES uit Tilburg mocht het team nu de krachten meten met de koploper ZVDO'74 uit Andel. Eerder dit seizoen werd er verrassend in de uitwedstrijd met 3-7 gewonnen van dit team. ZVDO'74 wilde als koploper toch wel even laten zien dat zij niet voor niets bovenaan staan in de competitie. De wedstrijd kwam enigszins moeizaam op gang. De aanvallen aan beide zijden werden vroegtijdig afgeslagen. De keren dat ZVDO toch een doelpoging creĆ«erde stond het vizier niet op scherp. Door een afstandsschot werd het eerst 1-0 en door een inschattingsfout van ZVDO'74 zelfs 2-0 voor ons herenteam. Nog in het eerste partje nam ZVDO'74 het heft in handen door drie keer op rij te scoren. Het eerste partje werd vervolgens afgesloten met een 3-3 gelijke stand wat voor de rest van de wedstrijd veelbelovend kon worden. Het spel werd in het tweede en derde partje echter compleet uit handen gegeven. Tegen 4 doelpunten van ZVDO'74 werd er door ons team niet 1 keer gescoord. Met een 3-7 achterstand ging men het laatste partje in.Uiteindelijk won ZVDO'74 met 5-10 de wedstrijd. Zij worden met deze overwinning waarschijnlijk kampioen wat gezien het spel ook dik verdiend is. Volgende week dan maar even deze kater wegspoelen met een ruime overwinning op SBC2000 om de 3e plaats in handen te houden.

 

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.