log in

Heren 1 verplettert tegenstander SBC 2000

Op zaterdag 1 april mocht Heren 1 voor hun laatste thuiswedstrijd het water in tegen de nummer 11 uit de competitie SBC 2000 uit Breda. Om zeker te zijn van de 3e plaats in de competitie moest deze wedstrijd winnend afgesloten worden. Dit was een reële verwachting gezien de eerdere 1-12 uitoverwinning dit seizoen op dit team. Ons Heren 1 team liet er vanaf het begin geen gras over groeien en ging fanatiek van start. Gedurende de wedstrijd was duidelijk te zien dat het krachtsverschil tussen beide teams wel erg groot was. Deze wedstrijd werd dan ook benut om het doelsaldo wat op te krikken. Met een afgetekende 15-2 overwinning kwam de tegenstander SBC 2000 er nog genadig van af. Volgende week mag men nog een keer afreizen naar Hilvarenbeek om te laten zien dat men terecht op de 3e plaats staat. Daar moeten ze het opnemen tegen het op de 4e plaats staande De Dokkelaers dus dit kan nog een mooie wedstrijd worden.

Heren 2 ging voor hun laatste wedstrijd van het seizoen de strijd aan met SWNZ uit Schijndel dat op de derde plaats staat in de competitie. In de uitwedstrijd had men al een 7-4 nederlaag tegen dit team moeten incasseren dus men moest echt aan de bak om enige kans van slagen te hebben om tegen dit team de punten te pakken. Het krachtsverschil was niet eens zo groot deze keer, alleen wist SWNZ de kansen net wat beter te benutten dan onze heren. De wedstrijd werd afgesloten met een 4-6 eindstand. Ondanks dat dit geen punten opleverde werd met een redelijk gevoel de competitie afgesloten op een 7e plaats.

Onze jeugd van het B-team onder de 17 jaar had een verre uitwedstrijd voor de boeg. Zij moesten helemaal afreizen naar Vlissingen voor hun  laatste wedstrijd tegen ZPC De Zeeuwse Kust. Dit team staat op de 4e plaats maar werd in ons thuisbad toch maar mooi met 8-5 verslagen. Gezien deze uitslag had men zich toch wel enige kansen toegedicht. Het ging ook lang gelijk op maar De Zeeuwse Kust was deze keer uiteindelijk toch met 8-6 te sterk. Jammer van de vele kilometers die hiervoor gereden moesten worden. Door deze laatste nederlaag werd het seizoen afgesloten met een 6e plaats.

De jongens en meisjes van het C-team onder de 15 jaar mochten thuis voor hun laatste wedstrijd hun krachten bundelen tegen het C-team van SWNZ uit Schijndel. Eerder in de competitie werd in Schijndel al met 9-3 verloren van dit team dus de verwachtingen waren al niet te hoog gespannen. SWNZ staat niet voor niets op de 2e plaats in de competitie. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat er tegen dit team ook deze keer geen eer te behalen viel. Met een duidelijke 4-11 nederlaag werden onze jongens en meisjes duidelijk afgetroefd. Met deze nederlaag is het C-team op een 5e plaats geëindigd.

Het jongste team, de E-tjes onder de 11 jaar hadden deze week geen competitieverplichtingen maar werkten op zondag 2 april een aantal wedstrijden af in een miniwaterpolotoernooi. Zie voor een kort verslag en de foto's het afzonderlijke stukje op de website. Het E-team mag zaterdag 9 april hun laatste wedstrijd spelen in Deurne tegen DZT'62.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.