log in

Slotdag waterpolocompetitie 2016-2017

Zaterdag 9 april was alweer de laatste dag van de waterpolocompetitie 2016-2017. Alleen Heren 1 en de E-pupillen hadden nog een uitwedstrijd voor de boeg. De overige teams waren al uitgespeeld. Ons jongste team, het E- team met de jongens en meisjes onder de 11 jaar, mocht afreizen naar Deurne voor hun afsluiting van het seizoen tegen de onderste van de competitie DZT'62. Ondanks dat dit team onderaan staat werd er thuis toch met 10-11 van verloren. Misschien gaf dit wel de juiste aspiraties om er een schepje bovenop te gooien en om de coach te laten zien dat er toch behoorlijk wat stapjes zijn gemaakt deze competitie. Onze jongens en meisjes gingen voortvarend van start en vanaf het begin was duidelijk dat het krachtsverschil zo groot was dat de tegenstander niets had in te brengen. DZT'62 werd aan alle kanten voorbij gezwommen en de doelpuntenmachine kwam goed op gang. Met de grootste overwinning van het seizoen kwam men na het laatste fluitsignaal uit het water en toen stond er een verdiende 0-21 overwinning op het scorebord. Zo wil je als coach wel elke competitie afsluiten. Zeker een stimulans om na de competitie door te trainen om een goede basis te leggen voor de nieuwe competitie die weer eind september van start gaat. Klasse jongens en meisjes. Jullie hebben het prima gedaan deze competitie. 

Heren 1 mocht nog eens de krachten meten met het herenteam van De Dokkelaers uit Diest. De uitslag zou geen verandering meer brengen in de competitiestand dus het ging eigenlijk nergens meer om. Ons Heren 1 team stond op de 3e plaats en was niet meer in te halen door het op de 4e plaats staande De Dokkelaers. Maar enige prestige was er natuurlijk nog wel te verdienen. Je wilde als team toch laten zien dat je niet voor niets op de 3e plaats was geƫindigd. Tenminste daar ging ik als "waterpolocorrespondent" van uit. Tevens was er nog iets recht te zetten want eerder dit seizoen werd thuis met 5-8 van dit team verloren. Waar het aan lag weet ik niet maar ons herenteam kwam geen moment in de wedstrijd en kon derhalve ook geen aanspraak maken op de punten. Met een duidelijke 11-4 nederlaag werden zij terug naar Eindhoven gestuurd. Zonde van de afsluiting van de competitie want ons Heren 1 team heeft lang meegespeeld om het kampioenschap in hun klasse, waren bijna zomerkampioen geworden en sluiten de competitie af met een verdienstelijke 3e plaats. Misschien geeft deze nederlaag wat extra huiswerk in de vakantie zodat ook met nieuwe energie straks de competitie weer kan worden opgepakt.

Voorlopig was dit het laatste verslag van de waterpolocompetitie 2016-2017. "Roodcapje" zal ongetwijfeld nog wel komen met de nodige wetenswaardigheden over het afgelopen seizoen. We kijken hier al naar uit.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.