log in

Het 35e Aegir Paaskamp !!

Aegir Paaskamp 2017 is weer voorbij, het was weer een kamp vol glitter en glamour. Maar dat is ook niet zo gek voor een kamp met als thema “Hollywood”. De wereld van de film met natuurlijk alleen maar beroemde acteurs en actrices van de Aegir Academie in de hoofdrollen.

Het 35e kamp begon natuurlijk al op vrijdag bij het vertrek op het zwembad. De kids werden ontvangen als sterren en zodra ze de bus ingingen waren ze veilig voor de paparazzi en de ouders. Je kon bij deze (van Voetbalclub FC. Eindhoven geleende) bus niet zien wie er in de bus zat. Dus de ouders maar zwaaien bij vertrek, maar ze wisten niet of ze wel naar hun eigen kind aan het zwaaien waren.

Aangekomen in Lommel werden de kids ontvangen als echte sterren en liepen zij via de rode loper naar het kampgebouw, maar niet voordat ze onderweg, voor het Hollywood bord, nog een interview hadden gegeven aan de koning van de Paparazzi, Bart Zeveraar!
Nadat iedereen de rode loper was gepasseerd, was het zoeken naar de beste slaapplek in de slaapzalen. Dat is toch altijd weer passen en meten, maar ging dit jaar toch wel erg vlotjes ondanks de boten van luchtbedden die sommigen mee hadden genomen.
Daarna de speech van de Eetzaalkapitein over wat wel en niet mag op kamp en toen begon het eerste genieten. De frietkot stond al klaar en de frietjes en snacks gingen er goed in.
Daarna de omgeving verkennen en als het begint te schemeren het eerst avondspel in het bos: V.I.P.
Iedereen is een beroemde acteur of actrice die een film wil maken over zijn geweldige leven en daarvoor moet je dus een cameraman, geluidsman, stuntman en lichtman zoeken. Bij de meeste was dat wel gelukt en sommige hebben zelfs een 2e film kunnen maken, zo geweldig waren zij.
Op de eerste avond ook altijd het eerste kampvuur, ditmaal met marshmallows als lekkernij. Maar dit jaar was het geen gewoon kampvuur, want voor de ouderen hadden we een verrassing in petto. Alle jaren vind de nachttocht / spooktocht plaats op zaterdag maar dit jaar dus niet. Elke 5 minuten werden er 2 ouderen weggehaald bij het kampvuur en kregen zij dus te horen dat ze op nachttocht gingen.
De nachttocht begon met een filmpje over het verhaal van deze nacht, een verhaal over Johan en Julia die beiden dood zijn, maar nog door het Lommelse bos dwalen. Johan als mummie en Julia als geest die op zoek naar hem is. En dan is er ook nog een ontdekkingsreiziger die in het bos woont en iedereen het bos uitstuurt. Het klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar dat was het niet. Het was vooral angstig met geesten en soldaten en knallen en mummy’s en doodskisten en het zoeken van het elixer. Moe, maar de tocht overleefd, kregen de kids nog een lekker broodje worst om daarna lekker te gaan slapen.

De zaterdag begon voor iedereen om 8 uur met het wekken door de welbekende toeter van Aegir. Na een lekker ontbijt en het maken van een lunchpakketje was het doordat het regende even wachten met vertrekken voor de tocht “stuntman/-vrouw voor 1 dag”. Een tocht waarin voor de lunch de kids moesten aantonen dat ze geschikt waren als stuntman/vrouw op posten onderweg met o.a. een behendigheids- en conditietest. Aangekomen in een stuk bos tegen de Nederlandse grens aan was het tijd voor de lunch.
Na de lunch een spel “bezoek de Oscars” waarin het tijd word voor de stuntman/-vrouw om zijn prijs op te halen voor al die films waarin hij/zij gespeeld heeft. En wat is er groter dan een Oscar, niks natuurlijk. Maar de prijsuitreiking halen was niet zo makkelijk, je moest proberen ongezien langs fans en paparazzi te komen. Maar gelukkig waren de meeste wel op tijd voor de prijsuitreiking.
Spel afgelopen betekende deel 2 van de tocht “stuntman/-vrouw voor 1 dag” met nog moeilijkere opdrachten voor onze stuntkids. Maar ook deze tocht heeft iedereen tot een goed einde gebracht met als beloning soep en lekkere nasi als avondeten. Na het eten tijd genoeg om lekker buiten te gaan spelen, hangen of in bomen klimmen. En als het weer begint te schemeren klinkt daar weer de toeter en word het volgende avondspel uitgelegd: “Het filmmagazijn”. Een spel waarin de kids in groepen een 30-tal attributen moesten gaan zoeken in het filmmagazijn, alleen werd het hun moeilijk gemaakt door de magazijnbeheerders die aan het staken waren en dus geen spullen wilden mee geven. Na dit spel was iedereen wel vermoeid en klaar voor een fijne nachtrust en voor een zaterdag was het wel heel op tijd stil en rustig in ons mooie kampgebouw.

Goedemorgen, vrolijk Pasen .. de zondag begint ook alweer om 8 uur met de heerlijke toeter van Aegir. Na een gezond paasontbijtje met een gekookt eitje begint deze 1e Paasdag met het spel “Lights, Camera, Action” en hierin moeten de kids in een wijk van Lommel op zoek naar bijzondere mensen uit de wereld van de film. Ze kwamen daar o.a. tegen; Elsa, een stuntman, fotograaf, visagist, soldaatje uit Toy Story en een beveiliger. Ook deze keer werd de ochtend gelukkig weer afgesloten met een fijne lunch zodat de kids fit genoeg zouden zijn voor “The Hunger Games” in de middag. Sport en spel in de vorm van knieënvoetbal, ren-je-rot, puzzelen, spijkerbroek hangen, tele-Lego, stuntmanparcours en het maken van een echte reclamespot. Na deze actieve doe-en-denk-middag was het tijd voor een lekkere BBQ met alles erop en eraan, van gezond tot een lekker stuk vlees, het was weer lekker.

De zondagavond betekent natuurlijk de bonte avond met deze keer een zeer moeilijk uit te spreken naam; Supercalifragilisticexpialidastich. Gelukkig kon Cindy hem wel uitspreken.
Na de openingsdans van Cindy en de Cindyrettes (Wendy & Merel) begon het spel, 4 teams met 4 teamcaptains die allemaal een lustrum hadden te vieren dit kamp; Wendy (20 jaar), Pascal (10 jaar), Sjan (20 jaar) en Tim(10 jaar). Alleen werd Tim vervangen door Jeroen, omdat Tim eerder naar huis moest. Het werd moeilijke vragen beantwoorden met tussendoor nog spellen als snoephappen, blind proeven en natuurlijk petje op, petje af. Had een team het verkeerde antwoord gegeven, dan werd niet het team, maar de teamcaptain gestraft met waterpistool en later met beschuitkruimels. Uiteindelijk heeft het team van teamcaptain Wendy gewonnen. Toen pauze met alleen maar lekkere hapjes en toen nog het klapstuk van de bonte avond. Het verhaal van de Titanic werd verteld en Wendy (Barbara in het verhaal) en Pascal (Joep) moesten het uitbeelden. Toen het schip zonk deelde Joep nog gauw zijn favoriete Paaskampmomenten die hij met Barbara had beleefd. Toen het schip zonk trotseerde ze nog zware weersomstandigheden in de vorm van hagel, sneeuw en regen en na het genieten van hun favoriete toetje spoelde ze aan in de curry & mayo modder.
Het was een bijzonder emotioneel en smurrievol verhaal voor veel kids en leiding.
Hierna was het tijd voor het disco-kampvuur. Weliswaar met een beetje regen, maar wel met een heerlijk warm kampvuur. En met zingen en dansen hebben we gewoon de regendruppels weggejaagd.
En om middernacht bij een groot kampvuur was het tijd voor samenzang, tijd om Andrew, die toen 50 werd, toe te zingen met zijn allen. Andrew is vaker jarig geweest op kamp, maar deze keer was het toch wel heel bijzonder.
Na het kampvuur de kids naar bed en de leiding nog lekker een stukje taart eten.

Goedemorgen, vrolijk 2e Paasdag .. de maandag begon ook al om 8 uur. Eerst ontbijten en daarna inpakken en slaapzaal opruimen. Terwijl een gedeelte van de leiding al aan het opruimen en inpakken was, ging de andere helft met de kids de bossen in voor het beste spel in jaren, “het Andrew kwartet”. Het spel werd als volgt omschreven: Dit spel staat in het teken van de grootste ster die het Aegir paaskamp ooit gekend heeft! Andrew!!! Wat wil een mens nu nog meer dan eeuwige roem.
De kids moesten verschillende foto’s van Andrew, verdeeld in 4 delen, ophalen bij posten in het bos.
Maar ze moesten oppassen voor de 7 kids die voor het laatste mee op kamp mochten dit jaar (Tim, Alexander, Jurre, Lars, Marloes, Lieke en Marlou), want die wilde natuurlijk de foto’s van Andrew voor zichzelf hebben als aandenken van hun laatste kamp. Het was een heel gevecht, maar 2 dames hadden alle foto’s bij elkaar gevonden en verdienden daarmee een zelf gebakken appelflap als prijs.
Daarna lekker lunchen met als afsluiting het inmiddels traditioneel geworden propjes gooien naar elkaar en vooral naar de leiding natuurlijk. Na de lunch nog even relaxen en uitbuiken voordat we konden aanlopen naar het zwembad voor 1,5 uur plezier in het water en van de glijbaan. Velen hadden hun laatste restje energie verspeeld in het zwembad en vielen dan ook snel in slaap in de bus op weg naar huis. In Eindhoven aangekomen stonden de ouders alle Aegir-sterren al op te wachten en na een speech van onze voorzitter was het Aegir Paaskamp 2017 weer afgelopen. Maar ach, voordat je het weet is het 2018 en gaan we weer.

Selwyn Cats

Vanaf mijn A-diploma zit ik bij Aegir en na het behalen van talloze diploma's en brevetten ben ik ook betrokken geraakt als vrijwilliger. Elke week geef ik op woensdag zwemles en ben ook lid van de elementaire commissie. In deze commissie ben ik verantwoordelijk voor het brevetzwemmen, maar ben ook actief op alle andere vlakken. 

Zit je ergens mee? Je mag me altijd mailen via: brevetzwemmen@aegir-eindhoven.nl