log in

Cursus wedstrijdofficial waterpolo

  • Geschreven door Pascal van de Haar

 

Welke wedstrijd officials (w-official) heb je allemaal tijdens een wedstrijd nodig? Welke vlaggen heb je als secretaris en hoe zit het ook alweer met die gele vlag? Wanneer moet je de 30 seconden opnieuw starten en wanneer niet? Wat moet je doen als er verkeerd gewisseld wordt en wat moet je doen bij een letsel.

Als w-official bij een waterpolo wedstrijd komt er veel op je af en afgelopen 4 weken hebben zich 10 leden zich letterlijk in het zweet gewerkt om alles te weten te komen over het “vak” w-official. Een serieuze aangelegenheid want als w-official vorm je een team met de scheidsrechter en zorg je er samen voor dat de wedstrijd in goede banen wordt geleid. De cursus werd afgesloten met een examen en dan blijkt het toch lastiger dan een aantal hadden verwacht, maar ondanks dat mogen we toch 8 leden verwelkomen binnen ons w-officialteam en daar zijn wij natuurlijk super trots op.

Allemaal van harte gefeliciteerd en wellicht dat er een aantal de volgende stap zetten naar scheidsrechter, want dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn.