log in
Toine Valentijn

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website. 

Website URL:

C-team pakt nipt de winst

In het weekend van 17/18 maart moesten de meeste waterpoloteams weer in actie komen voor een aantal uitwedstrijden. De jongens en meisjes onder de 15 jaar van het C-team mochten afreizen naar Sittard voor hun wedstrijd tegen Hellas Glana. Hellas Glana staat op de 5e plaats in de competitie en heeft een prima jeugdopleiding. Ondanks dat de eerste wedstrijd in het Ir. Ottenbad met 8-3 van dit team werd gewonnen zou dit op voorhand geen makkelijke wedstrijd worden. Om mee te blijven doen om de 2e plaats in de competitie moest echter wel gewonnen worden. Het was een spannende wedstrijd om naar te kijken. De teams bleken nagenoeg aan elkaar gewaagd. Hierdoor ontstond er een spannende strijd die tot aan het laatste fluitsignaal spannend bleef. Maar uiteindelijk werd het toch een verdiende 6-7 overwinning voor ons C-team die voldaan terug konden naar Eindhoven in de wetenschap dat de 2e plaats nog steeds binnen handbereik is.

De allerjongste jongens en meisjes van het E-team (EG2) hadden een lastige opgave. Zij gingen naar Uden voor hun wedstrijd tegen de koploper Zeester-Meerval. Zeester Meerval is met ons andere E-team (EG1) in een spannende strijd gewikkeld om het kampioenschap dus het was er dit team wel aan gelegen om te kijken of ze Zeester-Meerval een puntje af konden snoepen. Dit zou zeker geen makkelijke klus worden omdat in de eerste wedstrijd Zeester-Meerval met 3-11 in Eindhoven ook al de punten had opgehaald. Maar ons team ging vol goede moed van start en liet zien dat het dit seizoen kleine stapjes voorwaarts maakt. Onze jongens en meisjes werden zeker niet weggespeeld al konden ze niet voorkomen dat Zeester-Meerval met een 13-5 overwinning toch alle punten in eigen huis hield.

Heren 1 mocht zaterdag naar Schijndel voor hun wedstrijd tegen het op de 4e plaats staande Merlet. Qua punten werd hier niet veel van verwacht omdat Merlet in onze thuiswedstrijd ook al duidelijk de sterkste bleek met een 4-11 overwinning. Maar opgeven voor het laatste fluitsignaal moet je nooit doen want de punten worden pas verdeeld als de wedstrijd is gespeeld. Zo werd er ook enthousiast aan de wedstrijd begonnen. Al snel werd duidelijk dat Merlet toch een maatje te groot bleek. Een echte wedstrijd is het nooit geworden omdat Merlet met gedegen spel liet zien dat ze niet voor niets op de 4e plaats in de competitie staan. Met een 13-4 nederlaag werden onze heren terug naar Eindhoven gestuurd waardoor ze op de 10e plaats bleven staan. De wedstrijd van 14 april tegen ZVDO'74 uit Andel zal mogelijk cruciaal worden voor behoud van een plaats in de 1e klasse. We gaan het zien of ons herenteam zich nog een keertje kan opladen voor het spannend slot van de competitie.

Zondag mochten de dames en de jongens en meisjes onder de 11 jaar nog hun wedstrijdjes afwerken. De dames kregen een bijna onmogelijke opgave voorgeschoteld omdat zij tegen de koploper De Rog uit Weert moesten aantreden. Eerder was er al kansloos thuis met 1-22 verloren dus er werd dan ook geen rekening mee gehouden dat er in deze wedstrijd punten te verdienen zouden zijn. Maar vol goede moed werd toch een start gemaakt en het werd zeker geen eenrichtingsverkeer zoals in de thuiswedstrijd. De Rog maakte in ieder geval minder doelpunten maar er werd deze keer niet  tegen gescoord. Met een nederlaag van 17-0 was het damesteam natuurlijk niet tevreden maar er is ook tegen een dergelijke sterke tegenstander weer een stapje gemaakt.

Voor de jongens en meisjes van het EG1-team stond er meer op het spel. Om medekoploper Zeester-Meerval bij te kunnen blijven zou er gewonnen moeten worden van DZT'62. Dit zat er zeker in gezien de 25-0 thuisoverwinning tegen dit team uit Deurne. Dus de supporters waren benieuwd of de hoge score van de eerste wedstrijd weer gehaald zou worden. Zo ver kwam het niet maar de overwinning kwam nooit in gevaar. Met een 3-17 uitoverwinning in de zak werden de punten binnengehaald en werd de koppositie weer van Zeester Meerval overgenomen. We krijgen nog een spannend slot van de competitie. Mogelijk is de komende wedstrijd tegen Arethusa al cruciaal voor het kampioenschap. We gaan het zien......

Waterpolojeugd heeft toekomst

Zaterdag 10 maart mochten 3 teams weer aantreden voor hun thuiswedstrijd in het Ir. Ottenbad. Dat zouden mooie wedstrijden kunnen worden en voor een deel beslissend voor het verloop van de competitie. Allereerst mocht het eerste E-team, de jongens en meisjes onder de 11 jaar,  de krachten gaan meten met koploper Zeester-Meerval uit Uden. De uitwedstrijd was eerder dit seizoen met 8-5 verloren gegaan maar in de loop van de competitie hebben zij wel wat stapjes in de goede richting gemaakt. Het hele team en natuurlijk de talrijke toeschouwers waren razend benieuwd of de koploper thuis wel verslagen kon worden zodat de koppositie in de competitie overgenomen kon worden van Zeester-Meerval. Vanaf het begin werd duidelijk dat onze jongens en meisjes goed in de wedstrijd zaten. Met gedegen spel en het goed benutten van de kansen werd Zeester-Meerval al snel opzij gezet en werd een regelmatige maar ruime  16-5 overwinning geboekt. Klasse, jongens en meisjes. Door dit resultaat staat ons E-team bovenaan in de competitie en worden de laatste 4 wedstrijden van de competitie beslissend voor het kampioenschap. 

Na dit mooie resultaat mochten de jongens en meisjes onder de 15 jaar het water in. Ons C-team wilde zeker niet onderdoen voor hun kleinere clubgenootjes. De tegenstander was Argo uit Sint-Oedenrode. Dit team staat 9e en was reeds eerder met 1-17 verslagen in de uitwedstrijd. Dus men verwachtte veel doelpunten en die kwamen er ook. Het krachtsverschil was duidelijk te groot en ons C-team verpletterde het team uit Sint Oedenrode. Met maar lieft een 22-0 nederlaag werd Zeester-Meerval terug naar Uden gestuurd waardoor ook dit team mee blijft strijden op de podiumplaatsen.

Als laatste mochten vervolgens de jongens van het B-team onder de 17 jaar hun krachten gaan meten met hun leeftijdsgenoten van De Zeeuwse Kust uit Vlissingen. De uitwedstrijd werd wel gewonnen met 8-5 maar de krachtsverschillen waren toen niet erg groot. Maar om in aanmerking te blijven komen voor het kampioenschap moest er dus wel gewonnen worden. Ook dit team pakte verrassend goed uit. Onze jongens waren duidelijk de bovenliggende partij en de winst kwam dan ook nooit in gevaar. Met een gedegen 11-6 overwinning werd een mooi resultaat geboekt. Door deze overwinning kwam het B-team op gelijke hoogte qua puntenaantal als de koploper Aquamigos maar door een beter doelsaldo werd de koppositie overgenomen. Ook het slot van deze competitie wordt dus zo nog erg spannend.

Herenteams in mineur

In het weekend van 3/4 maart stonden er weer een aantal uitwedstrijden op het programma voor onze waterpoloteams. We waren met name benieuwd of onze herenteams de verwachtingen konden waarmaken. Heren 1 moest eigenlijk winnen van TRB-RES uit Tilburg om een mogelijke degradatie te voorkomen. Gezien de opgaande lijn van de afgelopen weken zat dit tegen het laaggeklasseerde TRB-RES  er zeker in. De thuiswedstrijd was eerder namelijk met 6-3 gewonnen. Dit was 1 van de 3 overwinningen voor ons herenteam dit seizoen. Echter het team van TRB-RES wilde zich niet zomaar neerleggen bij hun aanstaande degradatie en bood goed tegenstand. Sterker nog in de loop van de wedstrijd waren zij de bovenliggende partij en hielden zij met een 5-2 overwinning de punten in eigen huis. Jammer van deze nederlaag. Het einde van de competitie voor Heren 1 zal nog lastig worden. We hopen maar op een opleving anders vrees ik het ergste.

Heren 2 had ook al een lastige klus te klaren tegen de onbetwiste koploper DZT'62 uit Deurne. In de thuiswedstrijd werd een 3-9 nederlaag geleden tegen dit team. Maar onze heren wilde zich niet zonder een slag of stoot gewonnen geven en men ging met goede bedoelingen het water in. Al snel in de wedstrijd bleek dat DZT'62 de terechte koploper was want onze heren hadden weinig in te brengen. Meer als een eretreffer zat er dan ook niet in. Met een 12-1 nederlaag waren de krachtsverhoudingen erg duidelijk. De tweede plaats in de competitie is voor ons herenteam echter nog een zeer reële mogelijkheid.

Ons B-team, de jongens onder de 17 jaar, doen het deze competitie erg verdienstelijk. Ze draaien bovenin de competitie mee en het kampioenschap is zeker nog mogelijk. Dan moest er natuurlijk wel gewonnen worden van De Treffers uit Rosmalen. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd al ruim met 10-2 gewonnen dus de jongens waren aan hun stand verplicht in deze wedstrijd de 3 punten binnen te slepen. Het ging niet zo makkelijk als in de thuiswedstrijd maar er werd een degelijke 5-12 overwinning geboekt waardoor Aquamigos en SBC2000 binnen handbereik blijven en er nog van alles mogelijk is voor onze jongens. We gaan ze volgen in hun kampioenschapsrace.

Het tweede E-team van de jongens en meisjes onder de 12 jaar mocht naar Veldhoven voor hun wedstrijd tegen Njord. De eerdere confrontatie tussen deze twee teams was erg spannend met een 8-8 gelijkspel als einduitslag. De trainers en ouders waren benieuwd naar de krachtsverhoudingen tussen beide teams nu het wat verder in het seizoen was. Njord kwam beter uit de verf en was iets scherper in het benutten van de kansen waardoor zij met 13-9 aan het langste eind trokken. Deze uitslag paste ook bij de klassering van beide teams in de competitie waar dit team van Njord op de 3e plaats staat achter ons andere E-team.

Bij het opmaken van dit nieuwsbericht was de uitslag van het C-team nog niet verwerkt in de uitslagen van de KNZB.

50% score waterpoloteams

Zaterdag 24 februari mochten nagenoeg alle waterpoloteams weer eens thuis aan de slag in het Ir. Ottenbad. Met zoveel thuiswedstrijden achter elkaar staat dit garant voor een hoop publiek en veel aanmoedigingen vanaf de publieke tribune. Gezelliger kunnen we het niet maken. De jongste E-tjes (EG2) mochten starten voor hun wedstrijd tegen Aquamigos uit Vlijmen.  Dit team stond weliswaar 4e op de ranglijst tegenover een 6e plaats van onze E-tjes maar in de uitwedstrijd eerder dit seizoen werd dit team toch mooi met 8-9 verslagen. Gezien deze uitslag waren de teams dus aan elkaar gewaagd. Dit keer liep het toch even anders. De jongens en meisjes van Aquamigos waren beter in vorm dan bij de eerdere confrontatie want onze pupillen werden vanaf het begin onder druk gezet en waren even wat minder sterk dan verwacht. Aquamigos pakte dan ook een verdiende 5-14 overwinning wat natuurlijk hoort bij een hogere plaats in de competitie. Jammer voor onze jongens en meisjes want in de volgende wedstrijd op 10 maart moeten ze tegen de koploper Zeester-Meerval en dan zal punten halen ook lastig worden. Maar opgeven doen ze niet dat weet ik zeker.

De jongens en meisjes van het andere E-team (EG1) hadden ook een pittige wedstrijd te spelen was de verwachting, want nummer 3 van de competitie Njord uit Veldhoven kwam op bezoek. Ondanks dat ons E-team slechts 1 plaats hoger in de competitiestand staat waren de krachtsverschillen in de eerste wedstrijd tegen dit team toch behoorlijk groot. Er werd in Veldhoven met maar liefst 4-19 gewonnen dus iedereen was benieuwd of ons team deze vorm in de competitie had vastgehouden. Als snel bleek dat Njord ook in deze wedstrijd geen partij was. Met een ruime overwinning van 22-3 liet ons E-team zien dat ze samen met Zeester-Meerval kunnen gaan knokken om het kampioenschap. Dit beloven nog mooie en spannende wedstrijden te worden naar het slot van de competitie.

Het C-team, de jongens en meisjes onder de 15 jaar, mochten thuis aantreden tegen De Dokkelaers uit Hilvarenbeek. Deze wedstrijd was van cruciaal belang voor de 3e plaats in de competitie. Mogelijkheden waren er zeker gezien de uitwedstrijd eerder dit seizoen. Toen werd er namelijk met 4-12 gewonnen in Hilvarenbeek en werden de 3 punten mee naar Eindhoven genomen. Nu werd het een gelijkopgaande strijd. Een mooie en spannende wedstrijd om naar te kijken. Nu waren echter de jongens en meisjes van De Dokkelaers gelukkiger in het maken van de doelpunten waardoor de wedstrijd kantelde en in het voordeel van de Dokkelaers uitviel. Met een eindscore van 9-11 werden er geen punten gehaald en kon men niet voorkomen dat De Dokkelaers ons team naar de 4e plaats verdrong. Maar met nog 2 inhaalwedstrijden te goed is de 2e plaats echter nog steeds bereikbaar.

De jongens van het B-team onder de 17 jaar zitten na de nederlaag tegen de koploper SBC2000 weer in de winning mood. Samen met Aquamigos zal er op zijn scherpst gestreden moeten worden om nog voor het kampioenschap in aanmerking te kunnen komen. Dus een overwinning tegen ZVDO'74 uit Andel dat onderaan de ranglijst staat was een must. In de eerste wedstrijd werd al een 2-22 uitoverwinning behaald dus dit zou geen problemen moeten kunnen opleveren. Als snel in de wedstrijd werd duidelijk dat onze jongens een maatje te groot waren voor ZVDO'74. Met een regelmatige 18-0 overwinning werden de 3 punten binnengehaald en blijft men in de race. Ook volgende week tegen het nog puntloze De Treffers moeten de punten nog even worden opgehaald.

Onze dames hadden de ondankbare taak het te moeten opnemen tegen de koploper Lutra uit Helmond. Verlies was wel ingecalculeerd gezien het feit dat de uitwedstrijd kansloos met 31-0 werd verloren. Maar omdat onze dames in de loop van de competitie toch stapjes voorwaarts hebben gemaakt waren we benieuwd of dat ook tegen een veel betere tegenstander tot uitdrukking zou komen. Een punt halen was te veel gevraagd maar er werd wel veel beter tegenspel geboden dan in de eerste wedstrijd tegen dit team. Er viel zelfs een eredoelpunt voor onze dames. Maar met een 1-23 overwinning liet Lutra zien dat het dit seizoen echt een van de betere damesteams is van deze competitie.

Heren 2 had even rust dus moest Heren 1 de reeks thuiswedstrijden afsluiten tegen het herenteam van Lutra. Mochten onze heren nog iets willen deze competitie dan was deze wedstrijd een mooie gelegenheid om weer eens wat puntjes te verzamelen om een mogelijke degradatie te voorkomen. In de uitwedstrijd in Helmond had dit er ook ingezeten en werd nipt met 6-5 verloren dus nu moest het dan maar gebeuren met het thuisvoordeel. Er werd echt voor gestreden en onze heren waren deze keer net iets beter dan het team van Lutra. Ook werd er veel beter gescoord dan in de eerste wedstrijd tegen dit team. Met een verdiende 12-9 overwinning mochten de heren tevreden het water uitstappen. Met deze 3 punten is er in het verloop van de competitie nog van alles mogelijk. Zeker als er volgende week tegen TRB-RES uit Tilburg ook nog eens de punten kunnen worden gepakt.

 

 

Log in of maak een account