log in
Toine Valentijn

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website. 

Website URL:

Webshop

Vanaf 1 juli is er een mogelijkheid om Aegir-artikelen zoals Aegirshirts, tassen, handdoeken, waterpolocaps, zwembrilletjes en badmutsen te kopen via de website.  In de bovenste zwarte balk van de website zie je het woord "shop" staan. Als je deze optie kiest dan kom je in de webwinkel van de vereniging. Je kunt dan meteen je bestelling plaatsen en via IDEAL betalen. Na betaling wordt de bestelling doorgegeven via het mailadres webshop@aegir-eindhoven.nl waarna er een afspraak gemaakt gaat worden voor de aflevering van het bestelde artikel. Mochten er vragen zijn dan maak een mail naar webshop@aegir-eindhoven.nl en U krijgt zo spoedig mogelijk antwoord. En.... het werkt perfect, de eerste bestelling is inmiddels binnen.

Zorg dat je ruim voor aanvang van het seizoen je gewenste clubartikelen in je bezit hebt. Jullie zijn tenslotte het visitekaartje van de vereniging. Het is mooi om te zien als de waterpoloteams en de zwemploeg in dezelfde kleding de zwemzaal betreden.

Slotdag waterpolocompetitie 2016-2017

Zaterdag 9 april was alweer de laatste dag van de waterpolocompetitie 2016-2017. Alleen Heren 1 en de E-pupillen hadden nog een uitwedstrijd voor de boeg. De overige teams waren al uitgespeeld. Ons jongste team, het E- team met de jongens en meisjes onder de 11 jaar, mocht afreizen naar Deurne voor hun afsluiting van het seizoen tegen de onderste van de competitie DZT'62. Ondanks dat dit team onderaan staat werd er thuis toch met 10-11 van verloren. Misschien gaf dit wel de juiste aspiraties om er een schepje bovenop te gooien en om de coach te laten zien dat er toch behoorlijk wat stapjes zijn gemaakt deze competitie. Onze jongens en meisjes gingen voortvarend van start en vanaf het begin was duidelijk dat het krachtsverschil zo groot was dat de tegenstander niets had in te brengen. DZT'62 werd aan alle kanten voorbij gezwommen en de doelpuntenmachine kwam goed op gang. Met de grootste overwinning van het seizoen kwam men na het laatste fluitsignaal uit het water en toen stond er een verdiende 0-21 overwinning op het scorebord. Zo wil je als coach wel elke competitie afsluiten. Zeker een stimulans om na de competitie door te trainen om een goede basis te leggen voor de nieuwe competitie die weer eind september van start gaat. Klasse jongens en meisjes. Jullie hebben het prima gedaan deze competitie. 

Heren 1 mocht nog eens de krachten meten met het herenteam van De Dokkelaers uit Diest. De uitslag zou geen verandering meer brengen in de competitiestand dus het ging eigenlijk nergens meer om. Ons Heren 1 team stond op de 3e plaats en was niet meer in te halen door het op de 4e plaats staande De Dokkelaers. Maar enige prestige was er natuurlijk nog wel te verdienen. Je wilde als team toch laten zien dat je niet voor niets op de 3e plaats was geëindigd. Tenminste daar ging ik als "waterpolocorrespondent" van uit. Tevens was er nog iets recht te zetten want eerder dit seizoen werd thuis met 5-8 van dit team verloren. Waar het aan lag weet ik niet maar ons herenteam kwam geen moment in de wedstrijd en kon derhalve ook geen aanspraak maken op de punten. Met een duidelijke 11-4 nederlaag werden zij terug naar Eindhoven gestuurd. Zonde van de afsluiting van de competitie want ons Heren 1 team heeft lang meegespeeld om het kampioenschap in hun klasse, waren bijna zomerkampioen geworden en sluiten de competitie af met een verdienstelijke 3e plaats. Misschien geeft deze nederlaag wat extra huiswerk in de vakantie zodat ook met nieuwe energie straks de competitie weer kan worden opgepakt.

Voorlopig was dit het laatste verslag van de waterpolocompetitie 2016-2017. "Roodcapje" zal ongetwijfeld nog wel komen met de nodige wetenswaardigheden over het afgelopen seizoen. We kijken hier al naar uit.

Heren 1 verplettert tegenstander SBC 2000

Op zaterdag 1 april mocht Heren 1 voor hun laatste thuiswedstrijd het water in tegen de nummer 11 uit de competitie SBC 2000 uit Breda. Om zeker te zijn van de 3e plaats in de competitie moest deze wedstrijd winnend afgesloten worden. Dit was een reële verwachting gezien de eerdere 1-12 uitoverwinning dit seizoen op dit team. Ons Heren 1 team liet er vanaf het begin geen gras over groeien en ging fanatiek van start. Gedurende de wedstrijd was duidelijk te zien dat het krachtsverschil tussen beide teams wel erg groot was. Deze wedstrijd werd dan ook benut om het doelsaldo wat op te krikken. Met een afgetekende 15-2 overwinning kwam de tegenstander SBC 2000 er nog genadig van af. Volgende week mag men nog een keer afreizen naar Hilvarenbeek om te laten zien dat men terecht op de 3e plaats staat. Daar moeten ze het opnemen tegen het op de 4e plaats staande De Dokkelaers dus dit kan nog een mooie wedstrijd worden.

Heren 2 ging voor hun laatste wedstrijd van het seizoen de strijd aan met SWNZ uit Schijndel dat op de derde plaats staat in de competitie. In de uitwedstrijd had men al een 7-4 nederlaag tegen dit team moeten incasseren dus men moest echt aan de bak om enige kans van slagen te hebben om tegen dit team de punten te pakken. Het krachtsverschil was niet eens zo groot deze keer, alleen wist SWNZ de kansen net wat beter te benutten dan onze heren. De wedstrijd werd afgesloten met een 4-6 eindstand. Ondanks dat dit geen punten opleverde werd met een redelijk gevoel de competitie afgesloten op een 7e plaats.

Onze jeugd van het B-team onder de 17 jaar had een verre uitwedstrijd voor de boeg. Zij moesten helemaal afreizen naar Vlissingen voor hun  laatste wedstrijd tegen ZPC De Zeeuwse Kust. Dit team staat op de 4e plaats maar werd in ons thuisbad toch maar mooi met 8-5 verslagen. Gezien deze uitslag had men zich toch wel enige kansen toegedicht. Het ging ook lang gelijk op maar De Zeeuwse Kust was deze keer uiteindelijk toch met 8-6 te sterk. Jammer van de vele kilometers die hiervoor gereden moesten worden. Door deze laatste nederlaag werd het seizoen afgesloten met een 6e plaats.

De jongens en meisjes van het C-team onder de 15 jaar mochten thuis voor hun laatste wedstrijd hun krachten bundelen tegen het C-team van SWNZ uit Schijndel. Eerder in de competitie werd in Schijndel al met 9-3 verloren van dit team dus de verwachtingen waren al niet te hoog gespannen. SWNZ staat niet voor niets op de 2e plaats in de competitie. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat er tegen dit team ook deze keer geen eer te behalen viel. Met een duidelijke 4-11 nederlaag werden onze jongens en meisjes duidelijk afgetroefd. Met deze nederlaag is het C-team op een 5e plaats geëindigd.

Het jongste team, de E-tjes onder de 11 jaar hadden deze week geen competitieverplichtingen maar werkten op zondag 2 april een aantal wedstrijden af in een miniwaterpolotoernooi. Zie voor een kort verslag en de foto's het afzonderlijke stukje op de website. Het E-team mag zaterdag 9 april hun laatste wedstrijd spelen in Deurne tegen DZT'62.

3x winst waterpoloteams

Op zaterdag 25 maart werden bijna allemaal thuiswedstrijden afgewerkt. Alleen de vaders en moeders van ons E-team moesten in de auto klimmen voor hun wedstrijd tegen Zeester-Meerval in Uden. Zeester-Meerval stond op de 3e plaats in de tussenstand van de competitie en de thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen met 4-15 verloren dus stonden zij voor een zware opgave. Deze wedstrijd verliep toch duidelijk anders. Er werd goed partij geboden en onze jongens en meisjes waren beter opgewassen tegen deze tegenstander dan eerder in de competitie. Uiteindelijk werd de wedstrijd wel met 6-3 verloren maar er was in ieder geval sprake van een leuke wedstrijd waarbij de krachten niets eens zo ver uit elkaar lagen. Een compliment is hier zeker op zijn plaats. Dit geeft ook vertrouwen voor de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen DZT'62 uit Deurne. Tegen deze tegenstander wil het team het seizoen zeker goed gaan afsluiten.De kansen zijn zeker aanwezig.

De jongens en meisjes onder de 15 jaar van het C-team mochten het voor een direct duel om de 5e en 6e plaats opnemen tegen De Schelde uit Terneuzen. Hier lagen zeker kansen gezien de eerdere 8-4 uitoverwinning. Men ging dan ook voortvarend van start. vanaf het begin was duidelijk dat ons C-team deze keer de punten in eigen huis kon houden want er werd volop gescoord. Met een mooie 9-2 overwinning werd De Schelde aan de kant gezet en was de lange reis voor hen helemaal voor niets geweest. De beloning is voorlopig een mooie 5e plaats in de competitie met alleen nog de wedstrijd tegen SWNZ te gaan. Dit team staat echter op de 2e plaats dus men moet nog even vol gas geven in de laatste wedstrijd om deze 5e plaats vast te houden.

Het oudste jeugdteam onder de 17 jaar mocht het water in tegen de laatste uit de competitie De Zuidwesthoek uit Hoogerheide. Tegen deze tegenstander moest wel een goed resultaat geboekt worden want eerder werd er uit al met 8-18 van deze vereniging gewonnen. Dus dat moet toch kunnen was vooraf voorspeld. De uitslag deze keer viel compleet anders uit. In plaats van het doelpuntrijke waterpolofestival de vorige keer werd er kennelijk nu maar spaarzaam gescoord. Gelukkig door ons team wel te verstaan, dat een duidelijke 5-0 overwinning liet bijschrijven. Maar het is een uitslag die ook wordt geboekt als een tegenstander niet op komt dagen dus wel vreemd. Natuurlijk kan het zijn dat uw waterpolocorrespondent niet over de juiste informatie beschikt want deze uitslag zie je zelden in het waterpolo. We horen het nog wel als het anders is gelopen.

Na de jeugd mocht Heren 2 aantreden tegen Aquamigos uit Vlijmen. Na drie nederlagen op een rij werd het tijd dat door dit herenteam weer eens een positief resultaat werd geboekt. Gezien de eerdere 6-10 uitoverwinning op dit team moest het zeker tot de mogelijkheden behoren dat de punten nu binnengehaald konden worden. Het werd een leuke wedstrijd om te zien met doelpunten over en weer. Deze keer bleven onze heren aan de positieve kant van de score en kon een verdiende 7-5 overwinning worden bijgeschreven. Volgende week zal dit lastiger worden in de laatste wedstrijd tegen SWNZ dat op de 3e plaats staat. Maar wie weet hoe dit team in de laatste wedstrijd nog kan verrassen.

Heren 1 sluit deze keer het verslag van deze competitieronde. Na de mooie overwinning van vorige week tegen het als 2e geplaatste TRB-RES uit Tilburg mocht het team nu de krachten meten met de koploper ZVDO'74 uit Andel. Eerder dit seizoen werd er verrassend in de uitwedstrijd met 3-7 gewonnen van dit team. ZVDO'74 wilde als koploper toch wel even laten zien dat zij niet voor niets bovenaan staan in de competitie. De wedstrijd kwam enigszins moeizaam op gang. De aanvallen aan beide zijden werden vroegtijdig afgeslagen. De keren dat ZVDO toch een doelpoging creëerde stond het vizier niet op scherp. Door een afstandsschot werd het eerst 1-0 en door een inschattingsfout van ZVDO'74 zelfs 2-0 voor ons herenteam. Nog in het eerste partje nam ZVDO'74 het heft in handen door drie keer op rij te scoren. Het eerste partje werd vervolgens afgesloten met een 3-3 gelijke stand wat voor de rest van de wedstrijd veelbelovend kon worden. Het spel werd in het tweede en derde partje echter compleet uit handen gegeven. Tegen 4 doelpunten van ZVDO'74 werd er door ons team niet 1 keer gescoord. Met een 3-7 achterstand ging men het laatste partje in.Uiteindelijk won ZVDO'74 met 5-10 de wedstrijd. Zij worden met deze overwinning waarschijnlijk kampioen wat gezien het spel ook dik verdiend is. Volgende week dan maar even deze kater wegspoelen met een ruime overwinning op SBC2000 om de 3e plaats in handen te houden.

 

 

Log in of maak een account

fb iconLog in met Facebook