log in
Toine Valentijn

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website. 

Website URL:

D-team en Heren 2 boeken winst

Op zaterdag 13 oktober werd alweer de 4e competitieronde afgewerkt waarbij net voor de herfstvakantie 4 teams kun krachten mochten meten met hun tegenstanders. Het damesteam kreeg De Treffers uit Rosmalen op bezoek. Na hun goede wedstrijd tegen De Vennen werd verwacht dat zij ook deze keer tegen De Treffers voldoende tegenstand konden bieden. Dit pakte deze keer niet goed uit. Net als in de wedstrijd tegen De Warande, die met 0-18 verloren ging, had men in deze wedstrijd ook niets in te brengen. Bemoedigend is wel dat de dames het blijven proberen maar hoe ze ook hun best deden ze konden er niets aan doen dat De Treffers veel beter was en met een duidelijke 0-17 overwinning de punten mee naar Rosmalen nam. Hopen maar dat de volgende wedstrijden wat meer perspectief bieden. Schrale troost is wel dat ze de top 3 nu wel gehad hebben, al is volgende keer het op de 4e plaats staande SBC-2000 de tegenstander.

Het D-team, de jongens en meisjes onder de 13 jaar, is de competitie uitstekend gestart met twee eerdere overwinningen op Lutra en DBD. Nu kregen zij Njord uit Veldhoven op bezoek wat altijd een leuke wedstrijd is om te spelen. Er heerst toch altijd wel een beetje gezonde rivaliteit tussen de teams van beide verenigingen. Maar onze jongens en meisjes bleken al snel beter in de wedstrijd te zitten want ondanks goede tegenstand werd Njord op een duidelijke 14-6 nederlaag getrakteerd. Met de volle buit na 3 wedstrijden staan zij dan ook samen met PSV en Aquamigos op de eerste plaats.

Onze jongste jongens en meisjes, het E-team, hebben het dit seizoen wat moeilijker door de vele veranderingen ten opzichte van het vorige seizoen. Maar ze doen hun uiterste best om toch een goed resultaat neer te zetten. Na de winst in de eerste wedstrijd van de competitie volgden twee verliespartijen tegen Arethusa en Zeester Meerval dus men was er alles aan gelegen om in hun vierde wedstrijd tegen Njord weer een puntje te pakken. Het was ook een leuke wedstrijd om naar te kijken waar over en weer voldoende kansen waren om te scoren. Het moet dan ook een beetje meezitten want de ballen moeten wel in de goal terecht komen. Jammer genoeg was de jeugd van Njord net iets beter in het afronden van de kansen. De wedstrijd eindigde in een 4-8 overwinning voor Njord dat daarmee bovenin blijft meedraaien. Op 3 november staat ons jongste jeugdteam een lastige thuiswedstrijd tegen Zeester Meerval te wachten.

Heren 2 had iets goed te maken na hun nipte 6-7 nederlaag tegen Nayade Classic van vorige week. Deze week moesten zij op bezoek bij SWNZ uit Schijndel. Onze heren lieten in deze wedstrijd zien dat ze niet van plan zijn om onderin te gaan meedraaien maar aansluiting willen houden met de bovenste helft van de competitie. Dit lukte prima en met een 5-8 uitoverwinning werden 3 verdiende punten toegevoegd aan hun totaal.

Nu een weekje rust en dan begint na de herfstvakantie de volgende competitieronde voor de meeste teams weer op 27 oktober.

Twee weekenden waterpolo

In de weekenden van 26 september en 6 oktober werden in de nieuwe competitie 2018-2019 weer diverse wedstrijden gespeeld door onze waterpoloteams. Het B-team van de jongens onder de 17 jaar zijn het begin van de competitie meteen goed uit de startblokken gekomen. Na de eerdere ruime overwinning op De Treffers uit Rosmalen werd op 29 september eerst gestreden tegen De Vennen uit Dongen. Met speels gemak werd deze tegenstander met 1-17 opzij gezet om vervolgens op 6 oktober de strijd aan te gaan met de Zeeuwse Kust in Vlissingen. Dit werd geen walk-over maar met een 4-7 overwinning werd de derde zege op rij geboekt. Dit resultaat bracht het team meteen aan de kop van de competitie. Dit zou voor het B-team wel eens een heel mooi seizoen kunnen worden.

De dames mochten na hun gelijkspel in hun eerste wedstrijd tegen Nayade eerst het water in tegen De Warande uit Oosterhout. Dit team bleek toch van ander kaliber want wat onze dames ook probeerde, ze kwamen niet door de verdediging van De Warande heen terwijl dit team wel wist wat scoren was. Met een 18-0 nederlaag werden helaas geen punten verdiend. Op 6 oktober stond de wedstrijd tegen De Vennen op het programma. Dit was een stuk prettiger om naar te kijken. Een redelijk gelijkwaardige tegenstander waar in ieder geval een beter tegenspel werd geboden. Onze dames konden helaas niet voorkomen dat het een 8-5 nederlaag werd maar dit gaf toch een redelijk goed gevoel waarop verder geborduurd kan worden.

Het D-team van de jongens en meisjes onder de 13 jaar mochten een weekend overslaan. Op 6 oktober mochten zij naar Helmond voor hun wedstrijd tegen Lutra. Na de duidelijke overwinning op DBD in de eerste wedstrijd werd ook Lutra met ruime cijfers verslagen. Het werd uiteindelijk 3-12 wat aangaf dat dit team ook dit jaar mee gaat doen om de prijzen. Tot op heden is het team nog ongeslagen al is het natuurlijk nog wel heel erg vroeg in het seizoen.

Het jongste (E) team, de jongens en meisjes onder de 11 jaar, wilden na hun eerste overwinning op Hieronymus, ook een goed vervolg geven aan hun competitie maar dit viel toch een beetje tegen. eerst werd na een mooie wedstrijd thuis nipt met 9-11 verloren van Zeester Meerval om vervolgens op 6 oktober uit bij Arethusa in Oss nog een nederlaag te lijden. Met 10-5 werden onze jongens en meisjes van het E-team verslagen door Arethusa dat overigens nu al met twee teams ongeslagen bovenaan staat in de competitie. Een sterke lichting jeugd zullen we maar denken. Maar er komen nog genoeg wedstrijden dat onze E-tjes hun krachten kunnen tonen. Daar hebben we alle vertrouwen in.

Heren 2 dacht de smaak te pakken te hebben na de eerste overwinning op Gorgo en ging vol goede moed op bezoek bij Aquamigos in Vlijmen. Al snel bleek echter dat dit herenteam dit jaar een maatje te groot is voor ons tweede herenteam. Met een duidelijke 9-2 verliespartij konden onze heren de terugreis aanvaarden. Een week later kreeg men kans zich te revancheren tegen Nayade Classic. In ons thuisbad werd een spannende strijd geleverd maar men kon niet voorkomen dat ook deze wedstrijd nipt met 6-7 verloren ging.

Heren 1 heeft ook in de tweede wedstrijd geen punten kunnen pakken. Na de eerdere nipte 4-5 verliespartij tegen Nayade Classic mocht men naar Weert voor de wedstrijd tegen De Rog. De Rog gaf meteen vanaf het begin flink gas en overklaste ons herenteam met gedegen spel. Met een 12-4 verlies kwamen onze heren er nog genadig af. Hopelijk groeit de vorm in de loop van het seizoen naar een wat hoger niveau anders wordt het een zwaar seizoen voor ons vaandelteam.

Prima start waterpolocompetitie 2018-2019

Na een lange zomerstop startte afgelopen zaterdag 22 september voor onze waterpoloteams de waterpolocompetitie 2018-2019. Even wennen natuurlijk want er was tot op heden alleen nog maar getraind en een wedstrijd spelen is toch even andere koek. Maar afgezet tegen de normale slowstart bij de aanvang van een nieuwe competitie konden de meeste teams mooie resultaten neerzetten.

Om bij de jongste garde te beginnen, het E-team onder de 11 jaar, zij mochten afreizen naar Zwembad de Stok in Roosendaal. In hun eerste wedstrijd lieten ze al zien dat ze grootse plannen hebben dit seizoen. Zij waren overduidelijk de sterkste in hun wedstrijd tegen Hieronymus. Met een mooie 4-11 uitoverwinning werden de eerste punten van het seizoen binnengehaald.

Het D-team, de meisjes en jongens onder de 13 jaar, hoefden niet zo ver te reizen naar DBD. Ook zij lieten zien dat er met hen dit seizoen weer rekening gehouden moet worden. De leeftijdgenootjes van de club uit Best kwamen er niet aan te pas en met een afgetekende 1-8 overwinning waren ook deze 3 punten makkelijk verdiend.

Het B-team, de jongens onder 17 jaar, die vorig jaar ook al goed presteerde en lang meededen voor het kampioenschap, gingen bij de Treffers in Rosmalen op bezoek. Kennelijk willen zij de lijn van vorig jaar doorzetten want met een klinkende 2-11 overwinning werd De Treffers kansloos gelaten. Mooi resultaat en benieuwd waar dit naar gaat leiden dit seizoen.

Ook dit seizoen weer een damesteam aan de start van de competitie. Vorig jaar boekten ze de enige overwinning van het seizoen meteen in de eerste wedstrijd. Na een jaar samengespeeld te hebben zat er duidelijk progressie in het team. Nu aangevuld met enkele jonge meiden hopen ze dit seizoen weer de nodige punten te pakken. Een ook nu lukte dat in een mooie gelijkopgaande wedstrijd tegen Nayade. De punten werden samen gedeeld met een 5-5 gelijkspel.

Als laatste mochten de herenteams weer aan de bak. Heren 2 beet de spits af met een thuiswedstrijd tegen Gorgo uit Heeswijk-Dinther. En ook dit begin was prima. Met een gedegen 9-6 overwinning werd Gorgo naar huis gestuurd en zijn de eerste punten ook voor dit herenteam binnen.

Als laatste mocht Heren 1 het water in thuis tegen Nayade Classic, meestal een irritante tegenstander met weinig beweging en veel getrek onder water. Dit spelletje is alleen te ontregelen als er goed gezwommen wordt en snel wordt overgespeeld. En dit zat er in het begin van het seizoen nog niet helemaal in. Onze heren hebben nog wat huiswerk te doen om goed mee te draaien deze competitie. Nu werd er nipt  met 4-5 verloren van Nayade Classic toch niet de allersterkste tegenstander van dit seizoen.

We gaan het allemaal volgen. Wekelijks worden de uitslagen van de wedstrijden in de competitie in een klein verslagje vermeld op de site. Mocht je leuke dingen meemaken of horen, laat het jullie waterpolocorrespondent weten zodat ik dit kan meenemen in de verslaggeving..

 

Aegir sportkleding

Zorg voor aanvang van het nieuwe zwem- en waterpoloseizoen dat je team/clubkleding in orde is. Via de shop op de website kun je de volgende kleding en artikelen bestellen:

-Aegir - T-shirt 32 euro

-Aegir - handdoek 15 euro

-Aegir - jammer 40 euro

-Aegir - waterpolobroek 37 euro

-Aegir - wedstrijdzwempak 48 euro

-Aegir - waterpolozwempak 60 euro

-Aegir - badmuts 7,50 euro-

-Speedo zwembril in de kleuren zwart, blauw of rose  7,50 euro

-Aegir - waterpolocaps wit of blauw 15 euro