log in
Toine Valentijn

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website. 

Website URL:

Algemene ledenvergadering 26 juni

Op woensdag 26 juni wordt er in de vergaderzaal van het Ir. Ottenbad een Algemene Ledenvergadering uitgeschreven voor de benoeming van een aantal bestuursleden om ervoor te zorgen dat binnen onze vereniging nog voor de grote vakantie uitstroom weer een volwaardig bestuur benoemd kan worden. Het bestuur zal worden gevormd door het dagelijks bestuur, zijnde de voorzitter, de penningmeester, en een secretaris, aangevuld met de vertegenwoordigers van het elementair zwemmen, de afdeling waterpolo en de afdeling wedstrijdzwemmen. Dit moet een bestuur garanderen van minimaal 6 personen. De commissie van de Toekomst heeft samen met de zittende bestuursleden Theo Cats en Myhreen Vleeshouwers de afgelopen weken diverse positieve gesprekken gevoerd met kandidaat bestuursleden. Deze willen we dan ook graag op deze Algemene Ledenvergadering presenteren. Wij hopen dat jullie de kandidaatstellingen wil ondersteunen zodat we weer een volwaardig bestuur kunnen presenteren waarmee het voortbestaan van onze vereniging weer is gewaarborgd.

Aanvang vergadering 20.15 uur.

Commissie van de Toekomst

Op de Algemene Ledenvergadering d.d. 24 april werd onze vereniging geconfronteerd met het feit dat het bestuur nog maar uit 2 personen bestaat, namelijk de penningmeester Theo Cats en algemeen bestuurslid Myhreen Vleeshouwers. Statutair is dit niet mogelijk waardoor onze vereniging voor een groot dilemma staat. Zonder voltallig bestuur heeft onze vereniging namelijk geen bestaansrecht. Om te voorkomen dat een vereniging met een 87-jarige geschiedenis om gaat vallen is tijdens de Algemene Ledenvergadering besloten een commissie te formeren met mensen die er de schouders onder wilden zetten om een laatste poging te wagen een volwaardig bestuur te formeren. De commissie heeft de naam "Commissie van de Toekomst" meegekregen. De commissie bestaat uit Rob van de Born, Han van der Tuin, Selwyn Cats, Richard Boekenkruger en Toine Valentijn. Tevens heeft de commissie zich bereid verklaard met de huidige bestuursleden de lopende zaken op te pakken. Inmiddels zijn er diverse acties in gang gezet. Binnenkort hopen wij onze leden nader te informeren omtrent de voortgang danwel de resultaten van de inspanningen van deze commissie.

Mocht U naar aanleiding van dit nieuwsbericht behoefte hebben aan contact met 1 van de bovengenoemde commissieleden schroom dan niet om ons te benaderen. Wij bieden U graag een luisterend oor om te kijken of we gezamenlijk in staat zijn onze vereniging in stand te houden met het doel om onze leden in de toekomst nog veel plezier in de zwemsport te laten beleven.

B-team Kampioen

Onze B-jeugd, de jongens onder 17 jaar hebben er dit seizoen geen gras over laten groeien. Op 6 april mocht men in het ir. Ottenbad hun laatste wedstrijd van het seizoen afwerken tegen het op de 3e plaats staande DBD uit Best. Na de eerdere 3-9 uitoverwinning werd ook deze thuiswedstrijd in winst omgezet. De Bestse jeugd werd op een 10-3 nederlaag getrakteerd. De zoveelste overwinning dit seizoen, wat een prestatie heeft dit team dit seizoen geleverd. Vanaf het begin van de competitie liet dit team zien dat men maar met 1 ding bezig was en dat was WINNEN. In al hun waterpolowedstrijden lieten de jongens zien dat ze heel graag het spelletje waterpolo spelen. Men was gretig en enthousiast. Hun trainer/coaches Hans Vera en Paul Cornelissen hebben er het afgelopen seizoen een hecht team van gemaakt. Het was ongekend hoe dit team door de competitie is geraasd. Alle tegenstanders werden met huid en haar verslonden. De meeste wedstrijden werden met grote cijfers gewonnen. Zelfs de nummer 2 De Zeeuwse Kust uit Vlissingen moest op grote afstand toekijken hoe alle punten door onze jongens werden binnengehaald. Doordat er maar 7 teams in deze klasse meededen werd er anderhalve competitie gespeeld wat dus 18 wedstrijden spelen betekende. Alle 18 wedstrijden werden dus omgezet in een overwinning wat resulteerde in  het maximaal haalbare puntentotaal van 54. Er werd 184 keer gescoord en men hoefde maar 51 tegentreffers te incasseren. Een positief doelsaldo van 133 is ongekend. Ons B-team is dan ook dik verdiend KAMPIOEN geworden. Proficiat allemaal. Klasse.

Het ziet er naar uit dat er een aantal jongens van dit kampioensteam gaan doorstromen naar de herenteams waar nieuwe aanwas heel erg welkom is. We gaan deze jeugdleden natuurlijk volgen om te kijken hoe ze het volgend seizoen gaan doen. De jeugd is onze toekomst zullen we maar zeggen.

 

E-team pakt 3e plaats

Het E-team onder de 11 jaar heeft het seizoen met twee overwinningen afgesloten en is dankzij een sterke tweede helft van het seizoen op een keurige 3e plaats uitgekomen in de eindklassering. Voordat het zover was moest op zaterdag 6 april eerst nog even Aquamigos verslagen worden. Thuis was eerder dit seizoen al met 9-5 van dit team gewonnen dus men reisde voel goede moed af richting Waalwijk. Daar bleek al snel dat het wel goed zat met de vorm want de jeugd van Aquamigos werd geen schijn van kans gegeven. Met een ruime 5-13 uitoverwinning kon men zich voorbereiden op de laatste wedstrijd van het seizoen. Thuis in het Ir. Ottenbad ging men op zaterdag 13 april de strijd aan met het op de 5e plaats staande Arethusa. Eerder werd er in de uitwedstrijd maar nipt met 4-5 van dit team gewonnen maar wilde men op de 3e plaats in de competitie eindigen zou deze tegenstander toch echt verslagen moeten worden. Alsof het een kampioenswedstrijd was zoveel supporters waren er mee gekomen om dit jonge team te ondersteunen vanaf de kant. De coaches Miranda en Theo hadden er alles aan gedaan om er een feest van te maken. De wedstrijd werd ruim met 8-3 gewonnen waardoor men op het ereschavot mocht klimmen. Een 3e plaats in deze competitie is een groot compliment waard. Alle spelertjes kregen als beloning dan ook een mooie bronzen medaille omgehangen waarmee ze trots poseerden op de foto.

De jongens en meisjes van het D-team onder de 13 jaar mocht op 6 april ook een wedstrijd afwerken in Waalwijk tegen Aquamigos. Dit team is in de ontwikkeling net even iets verder als onze leeftijdgenootjes. In de thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen al met 3-8 verloren van dit team dat in de competitie op de 4e plaats staat. Ook in deze wedstrijd waren er wel kansen en werd er volop gescoord maar Aquamigos bleek met een 13-7 overwinning toch duidelijk de sterkste. Het D-team kreeg op 13 april een herkansing tegen het op de 3e plaats staande Arethusa. Ondanks het thuisvoordeel kon ook tegen deze tegenstander geen vuist gemaakt worden en werd een ruime 8-13 nederlaag geleden. De uitslag had geen invloed meer op de eindstand in de competitie. Ons D-team onder de 13 jaar heeft deze waterpolocompetitie toch met een keurige 5e plaats afgesloten.

Ons damesteam mocht op 6 april hun krachten meten met het 1 plaatsje hoger staande de Punderman uit Asten/Someren. Een bijna thuiswedstrijd zo dicht in de buurt. Opvallend dat in de thuiswedstrijd tegen dit damesteam een 1-1 uitslag staat geregistreerd wat bij het waterpolo in de uitslagen nauwelijks voor komt. Dus een gelijkwaardige tegenstander zou je denken. In deze wedstrijd wilde onze dames er kennelijk nog eens goed tegenaan want als er nog een overwinning bijgeboekt kon worden dit seizoen moest het nu wel gebeuren. Op pure wilskracht werd een hard bevochten 3-7 uit het vuur gesleept wat de 2e overwinning van het seizoen betekende. Op 13 april mocht ons damesteam thuis in het Ir. Ottenbad de competitie afsluiten met een wedstrijd tegen het op de 3e plaats staande De Zuidwesthoek uit Hoogerheide. Uit werd er kansloos verloren met 0-10 maar in deze wedstrijd lieten onze dames zien dat men toch duidelijk in de competitie gegroeid is als team. Niet voldoende voor de overwinning en De Zuidwesthoek bleek nog steeds sterker maar met een 4-13 einduitslag lieten onze dames toch zien dat er progressie is geboekt. Dit geeft zeker een stimulans voor het volgende seizoen. De competitie werd afgesloten op een 9e plaats.

Heren 1 maakt een zeer matig seizoen door. De hele competitie heeft men onderaan gestaan en er is ook nooit uitzicht geweest op verbetering. Alleen de uitwedstrijd tegen Lutra werd dit seizoen winnend afgesloten. Op 6 april mocht men helemaal afreizen naar Terneuzen voor hun wedstrijd tegen de heren van De Schelde. Dit team stond op de 4e plaats dus gezien de prestaties van dit seizoen een stapje te hoog gegrepen om aan punten te denken. In deze wedstrijd lieten ons herenteam zien dat het nog steeds bereid is te knokken voor de punten. Het hoger aangeslagen De Schelde kreeg niet echt grip op de wedstrijd wat voor een deel was te danken aan het geboden tegenspel van onze heren. Met wat geluk had er mogelijk nog wel iets meer in gezeten. Nu werd een krappe 4-3 nederlaag geleden wat gezien de ruime 5-15 thuisnederlaag eerder dit seizoen een prima prestatie was. Op 13 april werd de competitie thuis afgesloten tegen het op de 2e plaats staande Aquamigos uit Waalwijk. Het krachtsverschil werd uitgedrukt in een 5-10 nederlaag. De laatste plaats blijft zo een feit en hiermee staat degradatie naar de 2e klasse ook vast. Misschien maar beter ook want het hele seizoen verliezen is zeker niet leuk. Met de doorstroming van volgend seizoen vanuit de B-jeugd kan dan een hernieuwde start gemaakt worden. We gaan het volgen.

Heren 2 had nog maar 1 wedstrijd te gaan en wel op 13 april thuis tegen SBC2000 uit Breda. Dit team staat op de 11e en laatste plaats en werd in de uitwedstrijd al met 5-12 verslagen. Er werd dus verwacht dat ons Heren 2 team deze competitie met een overwinning konden gaan afsluiten. Altijd een lekker gevoel voor de zomervakanties. Zoals verwacht gebeurde het ook. Onze heren waren een klasse beter en overrompelde SBC2000. Met een 17-2 overwinning werd het Bredase team weggespeeld waardoor onze heren de punten konden bijschrijven. Met een 9e plaats werd de competitie afgesloten. Een magere prestatie maar met de instroom van onze B-jeugd zal het volgend seizoen er hopelijk iets rooskleuriger uit gaan zien.