log in
Toine Valentijn

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website. 

Website URL:

E-team pakt meteen overwinning

Op 7 oktober mochten de jongste waterpolojongens en meisjes van het E-team aantreden voor hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Spannend voor deze kinderen en natuurlijk voor hun ouders die waren meegekomen om hun kroost aan te moedigen langs de badrand. Zij moesten het opnemen tegen Aquamigos uit Vlijmen. Leuk om te zien dat het enthousiasme ook in het water werd omgezet in doelpunten. Zij waren op alle fronten beter dan hun tegenstander en er werd flink op los gescoord. Met een 16-3 overwinning mag je met gepaste trots zeggen dat de competitiestart een succes was. Dat beloofd nog wat voor de rest van de competitie al zal de tegenstand ook zeker nog een stuk zwaarder worden. Maar goed, deze mooie overwinning konden ze vast in hun zak steken en geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Knap hoor.

Ook het B-team, de jongens onder de 17 jaar, mocht het opnemen tegen hun leeftijdsgenootjes van Aquamigos uit Vlijmen. Met de overwinning vorige week tegen SBC-2000 werd er toch iets verwacht van dit team. Als er een goed resultaat geboekt kon worden dan gaan ze dit seizoen mogelijk wel meedoen voor de bovenste plaatsen in deze competitie. Het werd net als in de eerste wedstrijd tegen Hieronymus weer erg close. De teams gaven elkaar geen ruimte en hielden elkaar goed in evenwicht wat weer een spannende wedstrijd opleverde. Ook deze wedstrijd kende geen winnaar en de punten werden met een 6-6 eindstand gebroederlijk verdeeld.

Dan de dames die na hun mooie overwinning tegen Zwemsport Parkstad in hun eerste wedstrijd te water mochten tegen het ervaren team van Nuenen. Dit bleek wel andere koek. Nuenen dicteerde het spel en was kwalitatief veel sterker dan onze jonge dames. Dit was echter geen schande en zeker een goede leerschool voor de toekomst. Nuenen pakte de wedstrijd serieus aan en gaf vanaf het begin vol gas en scoorde er lekker op los. Maar de eer werd met enkele tegendoelpunten toch zeker hoog gehouden. Ondanks de prima inzet konden onze dames niet voorkomen dat Nuenen er met een 2-20 winst vandoor ging en met deze grote overwinning strak aan de kop staat in de competitie.

Dan gaan we verder met onze herenteams. Heren 2 had na de mooie overwinning op Gorgo in hun eerste wedstrijd hoop op een goed vervolg tegen SBC-2000 in Roosendaal. Het werd zeker een gelijkopgaande strijd waarbij het tot het einde spannend bleef of er punten te halen waren tegen dit team. Het had er zeker ingezeten maar SBC-2000 was net iets gelukkiger in het afmaken van de kansen en greep met 6-5 de overwinning.

Heren 1 was de competitie niet al te best begonnen met een nederlaag tegen RZ en vorige week een verliespartij tegen de Schelde. Het is bekend dat onze heren in het begin van het seizoen altijd wat traag op gang komen maar de eerste twee wedstrijden van de competitie verliezen was heel lang geleden. Men was er dus alles aan gelegen om tegen Hellas Glana goed te presteren al is het eerste team van deze vereniging altijd sterk en lastig te bespelen. Al snel in de wedstrijd bleek dat ook deze tegenstander sterker was en dat een derde nederlaag niet kon worden afgewenteld. Hellas Glana boekte een regelmatige 5-12 overwinning en ging dus met 3 punten in de tas terug naar Sittard om zich daarmee aan de kop van de competitie te nestelen. We moeten dus nog even wachten op de eerste punten van ons Heren 1.

In verband met de herfstvakantie wordt de competitie even onderbroken en gaan de meeste wedstrijden weer verder op zaterdag 28 oktober.

 

Waterpolocompetitie 2017-2018 van start

Afgelopen weekend is het waterpoloseizoen 2017-2018 weer van start gegaan. Met maar liefst 7 teams wordt er dit seizoen meegedaan aan de competitie. Bijzonder vermeldenswaardig is dat we dit jaar weer een echt damesteam kunnen presenteren en dat is al heel lang geleden. Fijn dat er nu ook mogelijkheden zijn voor de meisjes om door te gaan met deze mooie sport als ze wat ouder worden, en dus niet genoodzaakt  zijn om naar een andere vereniging over te stappen.

Zaterdag 23 september was het voor de meeste teams aantreden in het eigen Ir. Ottenbad. Alleen beide E-teams moeten nog even wachten tot 7 oktober voor dat zij hun wedstrijdjes kunnen gaan spelen.

De jongens en meisjes van het D-team onder de 15 jaar mochten eerst het water in voor hun wedstrijd tegen DZT'62/Punderman uit Deurne. Als dat een voorproefje is voor de rest van de competitie voor dit team kunnen we nog veel doelpunten verwachten. Met een klinkende 21-3 overwinning werden de eerste 3 punten bijgeschreven. DZT'62 had geen schijn van kans en werd compleet weggespeeld. De jurytafel moest meteen in de eerste wedstrijd flink aan de bak om alle doelpunten goed te registreren.

Vervolgens dook het C-team, de jongens onder de 17 jaar, het water in voor hun wedstrijd tegen Hieronymus uit Roosendaal. Dit was een compleet andere wedstrijd waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het ging gelijk op met een 6-6 gelijkspel als uitslag. Wel spannend zo'n wedstrijd en eigenlijk leuker om te zien dat er een flinke strijd geleverd moet worden om de punten binnen te halen.

Het nieuwe damesteam mocht de start van de competitie aantreden tegen Zwemsport Parkstad uit Kerkrade. Iedereen was benieuwd hoe de jonge dames zich zouden manifesteren in hun eerste wedstrijd. Het was een beetje onwennig maar dit gaat in het verloop van de competitie zeker goed komen. De verdediging zat ijzersterk in elkaar want er werd geen tegendoelpunt geïncasseerd :) . Doordat er zelf wel doelpunten werden gemaakt win je uiteindelijk toch mooi je eerste wedstrijd. Met een 2-0 overwinning mochten de dames de eerste drie punten van de competitie bijschrijven wat hen zeker stimuleert in de rest van het seizoen. 

Na de dames mocht Heren 2 de competitie beginnen voor hun wedstrijd tegen Gorgo uit Heeswijk-Dinther. Een bekende tegenstander waarvan we weten dat zij fysiek spel niet schuwen. Deze keer wist het team er goed mee om te gaan en werd een regelmatige 10-5 overwinning bijgeschreven. Een goede start van de competitie. We gaan het zien of ze dit de komende wedstrijden kunnen vasthouden.

Heren 1 mocht het mooie waterpoloweekend afsluiten met een zware opgave. Zij moesten starten tegen het sterke RZ uit Roermond. Elk jaar doen zij ook mee om de bovenste plaatsen in de competitie dus vooraf wisten we al dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Maar kansen waren er wel. Ook deze wedstrijd was het aanzien waard. Er werd veel gescoord maar het was wel jammer dat RZ steeds aan de goede kant van de score zat en onze heren in hun eerste wedstrijd een verdiende 8-13 nederlaag aan hun broek kregen. Maar de competitie is nog lang en we gaan zien of ook dit seizoen ons eerste herenteam weer bovenaan in de competitie kan meedraaien. 

 

Grote Clubactie 2017

De Grote Clubactie gaat het komend weekend weer van start. De jongens en meisjes van het wedstrijdzwemmen en het waterpolo komen vanaf zaterdag weer bij U langs om loten te verkopen. De loten kosten 3 euro waarvan 2,40 euro ten goede komt aan de clubkas van onze vereniging. De Grote Clubactie bestaat dit jaar 45 jaar, een gedenkwaardig jubileum. Vanaf het begin draagt de Grote Clubactie bij aan de financiële gezondheid van duizenden verenigingen in Nederland. Jaarlijks nemen bijna 6000 verenigingen deel aan deze actie. De hoofdprijs bedraagt 100.000 euro en er zijn vele andere prijzen te winnen waaronder een auto. Onze vereniging is mede afhankelijk van sponsoring. Er is geld nodig om te kunnen groeien of bestaande activiteiten  en faciliteiten te waarborgen. Dus hierbij een oproep aan iedereen. Koop loten van onze jeugdleden en probeer dit te promoten bij vrienden en kennissen. Voor de beste jeugdige lotenverkopers zijn er leuke prijsjes te winnen.

Webshop

Vanaf 1 juli is er een mogelijkheid om Aegir-artikelen zoals Aegirshirts, tassen, handdoeken, waterpolocaps, zwembrilletjes en badmutsen te kopen via de website.  In de bovenste zwarte balk van de website zie je het woord "shop" staan. Als je deze optie kiest dan kom je in de webwinkel van de vereniging. Je kunt dan meteen je bestelling plaatsen en via IDEAL betalen. Na betaling wordt de bestelling doorgegeven via het mailadres webshop@aegir-eindhoven.nl waarna er een afspraak gemaakt gaat worden voor de aflevering van het bestelde artikel. Mochten er vragen zijn dan maak een mail naar webshop@aegir-eindhoven.nl en U krijgt zo spoedig mogelijk antwoord. En.... het werkt perfect, de eerste bestelling is inmiddels binnen.

Zorg dat je ruim voor aanvang van het seizoen je gewenste clubartikelen in je bezit hebt. Jullie zijn tenslotte het visitekaartje van de vereniging. Het is mooi om te zien als de waterpoloteams en de zwemploeg in dezelfde kleding de zwemzaal betreden.

Log in of maak een account