log in
Toine Valentijn

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website. 

Website URL:

3x winst waterpoloweekend

Op zaterdag 8 december, het weekend van de Ensinkwedstrijden, ging de competitie gewoon door. Alle teams speelden uitwedstrijden en moesten vol aan de bak ondanks dat sommigen de volgende dag zijn of haar best moest doen bij de Ensinkwedstrijd. Het werd dus voor velen een lekker zwemweekendje. Deze keer beginnen we met de allerkleinsten, het E-team onder de 11 jaar. Zij mochten afreizen naar Oss voor hun wedstrijd tegen Arethusa. Beide teams staan in de middenmoot van de competitie maar Arethusa stond toch iets hoger op de 6e plaats terwijl ons jeugdteam op de 7e plaats is terug te vinden. Er ontspon zich een felle strijd waarin te zien was dat onze jongste jeugd steeds beter gaat spelen. Tot op het laatste speldeel was niet te voorspellen wie er met de punten vandoor zou gaan maar deze keer trok ons jeugdteam aan het langste eind en boekte een mooie 4-5 uitoverwinning tegen Arethusa. Beide teams hebben nu 12 punten en behouden de aansluiting met de bovenste teams.

De jongens en meisjes van het D-team onder de 13 jaar wilden wat goed maken na hun nederlaag van vorige week tegen Aquamigos maar kregen wederom een zware klus te verrichten tegen het op de 4e plaats staande Arethusa. Als ons D-team de aansluiting wilde houden met de top van de competitie dan mocht eigenlijk niet verloren worden. Helaas pakte dit anders uit. De iets oudere jeugd van Arethusa bleek in deze wedstrijd te sterk voor ons team waardoor zij met 9-6 de punten in eigen huis hielden. Het gevolg was dat Arethusa zich bij de top kan voegen en dat ons team moet gaan knokken om de 5e plaats in de hand te houden.

De jongens van het kampioensteam onder de 17 jaar mocht voor de 10e keer deze competitie een wedstrijd afwerken. Zij mochten naar Roosendaal voor hun wedstrijd tegen Hieronymus. Dit was een gevaarlijke tegenstander omdat er thuis maar met 3-0 van was gewonnen, een aparte uitslag voor waterpolobegrippen. Deze keer liet het team zien dat het echt in kampioensvorm is. Met 6-13 werd het team van Hieronymus weggevaagd waardoor men, na 10 wedstrijden te hebben gespeeld, met het maximaal aantal punten bovenaan staat in de competitie. Dit team is deze competitie niet te stoppen door welke tegenstander dan ook. Dus nu een echte WINTERKAMPIOEN.

Het damesteam had de laatste weken redelijke resultaten gehaald en mocht nu naar Hoogerheide voor hun wedstrijd tegen De Zuidwesthoek. De dames komen maar moeilijk tot scoren en dat was ook deze wedstrijd het euvel. De Zuidwesthoek benutte de kansen beter en sloot de wedstrijd af met 10-0. Een eretreffer zat er helaas niet in. De dames mogen even rusten want pas 20 januari staat hun volgende wedstrijd op het programma tegen de dames van Nayade. Als er een kans is punten te pakken dan is het tegen dit team. We gaan het zien volgend jaar.

Van de dames vervolgens naar de heren. Heren 2 had het makkelijkste programma want zij mochten het water in tegen de laatste van de competitie, zijnde SBC2000 uit Breda. Als men deze wedstrijd wist te winnen zou men aansluiting kunnen houden met de middenmoot in de competitie en daar wilde ze vol voor gaan. Ons herenteam bleek een stuk sterker en nam vanaf het begin het initiatief in de score. Met een regelmatige 5-12 overwinning komt men op een 7e plaats terecht in de competitie.

Heren 1 heeft het lastig dit seizoen en als je het dan ook nog voor de winterstop moet opnemen tegen de nummer 3 van de competitie Aquamigos uit Vlijmen dan kun je bijna voorspellen dat deze helft van de waterpolocompetitie puntloos zal worden afgesloten. Maar er zat toch een lichtpuntje aan deze wedstrijd. Ons Heren 1 team bood deze keer goed tegenspel en men werd zeker niet weggespeeld. Weliswaar kwam men met een 8-4 nederlaag uit het water maar als het spel zich zo doorontwikkeld dan kunnen er zeker in de tweede helft van de competitie zeker nog wel punten gepakt worden. We gaan ze volgend jaar verder volgen.

Op 15 december mag het E-team nog een keer in actie komen tegen Njord in Veldhoven wat natuurlijk weer een leuke wedstrijd wordt. Ga gerust kijken om onze jongste jeugd aan te moedigen. De overige teams hebben de winterstop al bereikt. In het weekend van 19/20 januari 2019 start na de winterstop de tweede helft van de waterpolocompetitie.

 

Trekking Grote Clubactie 2018

Woensdag 12 december heeft de notaris de trekking verricht van de Grote Clubactie 2018. Er zijn weer mooie prijzen gevallen. Weten jullie al of je in de prijzen bent gevallen? Kijk in de krant of op de site van de Grote Clubactie en controleer je lotnummer met de lotchecker. Je lotnummers zijn terug te vinden op je bankafschrift bij de afschrijving die destijds is gedaan toen je bij 1 van onze jeugdige verkopers 1 of meerdere lotjes hebt gekocht ter ondersteuning van onze vereniging. Dus de moeite waard om even te controleren of je prijs hebt. Wie weet ben jij de geluksvogel die met een leuke prijs dit jaar kan afsluiten.

Waterpolo Sinterklaasweekend

Op zaterdag 1 december waren de verwachtingen hooggespannen, alleen de vraag was of dat door de intocht van Sinterklaas kwam of door het aantal thuiswedstrijden dat onze teams moesten spelen. De allerkleinsten gingen er in ieder geval goed mee om. Het E-team van de jongens en meisjes onder de 11 jaar mochten namelijk het water in tegen hun leeftijdgenootjes van Aquamigos uit Vlijmen. Dit team stond op de 6e plaats in de competitie dus het thuispubliek ging er eens goed voor zitten. Het team wilde graag na de winst van vorige week weer een goede prestatie neerzetten. Met veel inzet en het prima benutten van de kansen leverde een knappe 9-5 overwinning op. Een prima prestatie en twee overwinningen op rij, dat beloofd nog wat voor de rest van de competitie.

De jongens en meisjes van het D-team moesten na deze wedstrijd eveneens tegen een team van Aquamigos strijden. Dit team staat op de 3e in de competitie maar onze jeugd zit daar maar 2 plaatsen onder dus er werd een mooie strijd verwacht. Dit viel echter tegen want Aquamigos was de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Onze jeugd kon het niet bijbenen waardoor er een toch redelijk kansloze 3-8 nederlaag werd geleden. Deze wedstrijd zullen we dan maar snel vergeten in de hoop dat het volgende week tegen Arethusa wat beter zal gaan. Het halen van punten is dan echt nodig om voor de podiumplaatsen mee te blijven strijden deze competitie.

Vervolgens werd het succesverhaal van de B-jeugd onder de 17 jaar voortgezet. Nadat zij in de eerste 8 wedstrijden al zoveel punten hadden gehaald dat zij voor de winterstop niet meer ingehaald konden worden, waardoor zij  vorige week al tot officieus WINTERKAMPIOEN waren benoemd, mochten zij zich opmaken voor een wedstrijd tegen het op de 5e plaats staande De Dokkelaers uit Biest. Ook deze tegenstander werd geen schijn van kans gegeven. Met een ruime 15-2 overwinning werd nog eens duidelijk dat onze jeugd in deze competitie veruit de sterkste is. Dat beloofd wat voor de toekomst. Krijgen onze herenteams misschien weer een kwaliteitsinpuls wat gezien de uitslagen van onze herenteams hard nodig is.

Ons damesteam had vorige week al laten zien dat zij met een kleine nederlaag toch echt nog wel van plan zijn deze competitie nog wat puntjes bij elkaar te sprokkelen. Zaterdag mochten zij deze ambities proberen waar te maken tegen het damesteam van De Punderman uit Someren. Het werd een spannende strijd om de bal waarbij het benutten van kansen tot een ware kunst werd verheven. Beide teams wisten het net nauwelijks te vinden waardoor er weinig doelpunten zouden vallen in deze wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal stond er een verdienstelijk 1-1 gelijkspel op het scorebord. Geen normale waterpolo uitslag maar toch in ieder geval weer een puntje verdiend.

Heren 1 mocht de waterpolomiddag afsluiten tegen het op de tweede plaats staande team van De Schelde uit Terneuzen. De lange reis had geen invloed op de gasten want ons Herenteam had nauwelijks iets in te brengen tegen de kracht van De Schelde. De Schelde boekte een ruime 5-15 uitoverwinning waardoor het samen met het herenteam van De Rog in de race blijft voor het kampioenschap. Ons herenteam moet het maar ondergaan want met nog 1 wedstrijd dit jaar voor de boeg tegen Aquamigos zullen er waarschijnlijk dit jaar geen punten gehaald gaan worden voor de winterstop.

Resultaat Grote Clubactie 2018

Een aantal jongens en meisjes van het waterpolo en wedstrijdzwemmen hebben de afgelopen weken weer goed hun best gedaan om loten van de Grote Clubactie te verkopen. In totaal werden 223 loten verkocht met een opbrengst van 669 euro. 

In vergelijking met voorgaande jaren viel de opbrengst dit jaar tegen. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld nog 551 loten verkocht. Zonde, want dit is toch een redelijk eenvoudige manier om voor onze vereniging wat extra inkomsten te genereren.

Aan onderstaande lotenverkopers heeft het in ieder geval niet gelegen.

 

De beste jeugdige lotenverkopers van 2018 zijn:

1e plaats: Django Tonnaer met 68 loten 

2e plaats:  Anne Soede met 37 loten 

3e plaats: Michael Deli met 32 loten

Deze toppertjes krijgen een extra prijsje voor hun prestatie.

 

De trekking vindt plaats op 12 december 2018.

Degene die via automatische incasso een lot gekocht hebben kunnen hun lotnummers op het bankafschrift terugvinden.

Namens de vereniging hartelijk bedankt voor jullie inzet en hopelijk doen jullie volgend jaar weer allemaal mee.