log in
Toine Valentijn

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website. 

Website URL:

Opgave medewerkersdag

De medewerkers die de uitnodiging voor de medewerkersdag van 3 juni hebben gekregen kunnen zich nog tot en met zondag 20 mei opgeven voor deze leuke activiteit. Tot op heden hebben zich 30 medewerkers aangemeld en een beperkt aantal afgemeld. Dus wil je nog bij deze gezellige happening aansluiten geef je dan in ieder geval voor 20 mei op zodat we als organisatie weten wat we moeten reserveren. We zouden het ook op prijs stellen dat degene die verhinderd zijn zich ook even afmelden om eventuele misverstanden te voorkomen.

Dus...............doen...........Gezellig..........

Waterpolopupillen KAMPIOEN

Zaterdag 21 april 2018 was het dan zover. Onze jongste waterpolopupillen onder de 11 jaar (EG1) konden kampioen worden. En wat is dan leuker om thuis in het eigen Ir. Ottenbad te spelen tegen ons andere E-team (EG2) waardoor eigenlijk iedereen een kampioenswedstrijd kon spelen met alle leuke activiteiten er om heen. Maar eerst moest de wedstrijd nog gespeeld worden. Na een leuke ploegvoorstelling op de rand van het zwembad kon het toegestroomde publiek genieten van een enthousiast spelletje waterpolo. Zoals in de hele competitie bleek ook nu dat het team van de trainers Pascal en Chris duidelijk de sterkste was. Met de tussenstanden van 4-1, 7-1, 11-1 en de einduitslag 16-1 was van het begin al duidelijk dat dit team de terechte kampioen was. Van de 14 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 13 gewonnen. Alleen tegen de uiteindelijke nummer 2 Zeester-Meerval uit Uden werd in de uitwedstrijd met 8-5 verloren. Dit verlies werd later thuis met een klaterende 16-5 overwinning ruimschoots goedgemaakt. Klasse jongens en meisjes met dit fantastische resultaat. Na 14 jaar eindelijk weer eens een jeugdteam van onze vereniging kampioen. Na afloop werden alle pupillen in het zonnetje gezet en werd er een echte KAMPIOENSSCHAAL uitgereikt. Ook kregen de kampioenen nog een mooi kampioensshirt en een leuke herinnering. Dus de dag kon niet meer stuk. Zeker voor Daan niet die met meer dan 100 doelpunten dit seizoen de topscoorder van de regio is geworden.

Na deze gezellige ambiance mochten de jongens en meisjes van het C-team het water in voor hun wedstrijd tegen de koploper DBD uit Best. Dit zou een zware opgave worden omdat in de eerste wedstrijd DBD met 9-5 al eerder aan het langste eind had getrokken. Met 16 overwinningen in 17 wedstrijden is DBD deze competitie echt de sterkste gebleken. Maar onze jongens en meisjes wilden zich niet vooraf al bij een nederlaag neerleggen, zeker niet omdat er veel publiek op de tribune zat. Maar hoe ze ook hun best deden, DBD bleek een maatje te groot. Uiteindelijk kwam DBD met een 3-10 overwinning het water uit maar dat deed niets af aan de feestelijke stemming die in het zwembad hing. Met nog 2 wedstrijden te gaan zit er een derde plaats nog steeds in voor ons C-team.

Na de jeugd mochten de dames aan de bak voor hun wedstrijd tegen het op de 5e plaats staande Waterproof uit Maastricht. De verwachting was dat gezien het 25-1 verlies in de uitwedstrijd dit een onmogelijke opgave zou zijn. Maar het kan ooit raar lopen in een wedstrijd. Is je sterspeelster er niet bij of je komt met een vrouw minder te spelen kunnen de kansen zo maar keren en kunnen er mogelijkheden komen. Zo ook deze wedstrijd. Onze dames lieten zien dat ze er voor wilden knokken en gingen onverschrokken de strijd aan met het Maastrichtse team. Het publiek werd getrakteerd op een regelrechte sensatie, want onze dames namen het initiatief in de wedstrijd en het onverwachte ging dus echt gebeuren. Met een dikverdiende 6-3 overwinning werden de Limburgse dames met een kater teruggestuurd naar huis. Een zeer knappe prestatie dames. Zo werd de eerste en de laatste wedstrijd van de damescompetitie in winst omgezet. Dit geeft in ieder geval veel vertrouwen voor het komende seizoen.

Na de dames moest Heren 2 de strijd aan gaan met het op de 8e plaats staande TRB-RES uit Tilburg. De krachtsverschillen in de eerder gespeelde uitwedstrijd waren niet groot. In Tilburg werd maar net met 4-6 van dit team gewonnen dus het was zeker vooraf geen gelopen race. Er stond nog wel iets op het spel voor ons tweede herenteam. Bij winst blijven zij namelijk in de race voor de 3e plaats dus men moest vol aan de bak om de 3 punten binnen te halen. Vanaf het begin werd de tegenstander onder druk gezet en werd duidelijk dat onze heren de punten wilden opeisen. Met een gedegen 7-3 overwinning werden de podiumkansen behouden en zal alles afhangen van de laatste wedstrijd op 1 mei tegen Gorgo. De winnaar van dit duel mag uiteindelijk de competitie afsluiten met een 3e plaats. We gaan het volgen.

Heren1 mocht dit leuke dagje waterpolo afsluiten tegen HZPC uit Horst. Een zware tegenstander gezien de 3e plaats in de competitie van dit team. Daarbij genomen de 19-8 uitnederlaag tegen dit team was de verwachting dat er weinig eer te behalen zou zijn. Maar kijk naar de dames, in het waterpolo is niet alles vanzelfsprekend. Met deze wetenschap ging men toch vol goede moed het water in. Ondanks dat er beter tegenspel geboden werd dan in de eerste wedstrijd konden onze heren niet voorkomen dat HZPC met een ruim verdiende 5-13 overwinning terug mocht reizen naar Horst. Nu is het afwachten hoeveel herenteams er gaan degraderen uit de 1e klasse want met een 8e plaats is ons team nog niet zeker van klassebehoud. We gaan het horen deze zomer. Maar er is misschien toch nog een lichtpuntje aan de horizon want jullie waterpolocorrespondent heeft onze "oude" topscoorder Maurice weer in het Ir. Ottenbad gespot dus als het een beetje meezit kan hij ons herenteam weer komen versterken komend seizoen. We gaan het zien.....:)

Laatste loodjes waterpolocompetitie

Zaterdag 14 april was een belangrijke speeldatum voor het B-team en Heren 1. Zou het B- team de koploper Aquamigos kunnen volgen in de race voor het kampioenschap en/of zou Heren 1 punten kunnen halen tegen mededegradatiekandidaat ZVDO'74? De wedstrijden van dit  weekend zouden antwoord moeten geven op deze vragen. Om te beginnen met de jongens onder de 17 jaar van het B-Team. Zij mochten afreizen naar het Zeeuwse Vlissingen voor hun wedstrijd tegen het op de 5e plaats staande De Zeeuwse Kust.In de thuiswedstrijd werd nog redelijk ruim gewonnen met 11-6 tegen dit team maar in de daarna gespeelde uitwedstrijd waren de teams aardig aan elkaar gewaagd maar werden de punten met een 8-9 overwinning toch mooi mee naar Eindhoven genomen. Er moest dus om gestreden worden want met de wedstrijd tegen de koploper Aquamigos nog voor de boeg moest men wel bijblijven en zou er op de laatste competitiedag echt om het kampioenschap gestreden kunnen worden. De Zeeuwse Kust gaf zich echter niet zomaar gewonnen. De teams waren volledig aan elkaar gewaagd waardoor het tot aan de laatste seconde spannend bleef. Uiteindelijk werd een 6-6 gelijkspel behaald waardoor de achterstand op de koploper is gegroeid naar 5 punten. Het B-team heeft echter nog wel een wedstrijd in te halen en met de wedstrijd tegen Aquamigos nog voor de boeg zit er met dit gelijkspel nog steeds een klein kansje in voor het kampioenschap maar dan moeten de laatste twee wedstrijden dus wel gewonnen worden. We gaan het aandachtig volgen. Succes, jongens.

Heren 1 moest het water in voor een alles of niets wedstrijd tegen ZVDO'74 uit Andel. Ons herenteam stond op een degradatieplaats (10e) en ZVDO'74 had met evenveel punten de 9e plaats in handen. Het verschil is behoud in de eerste klasse of degradatie naar de 2e klasse. Eerder werd thuis met 5-7 van dit team verloren dus men moest echt aan de bak om een nederlaag te voorkomen. Gelukkig waren onze heren deze keer bij de les en werd vanaf het begin initiatief genomen in deze wedstrijd. Ook nu zat het een keer mee met het benutten van de kansen waardoor er een knappe 6-10 overwinning werd geboekt. Door dit resultaat werd de 9e plaats overgenomen van ZVDO'74. Nu maar hopen dat de voorsprong van 3 punten op ZVDO'74 voldoende is voor klassebehoud. Nog 1 wedstrijd te gaan tegen het op de 3e plaats staande HZPC. Dus ook dit wordt nog spannend.

Het damesteam kocht de een na laatste wedstrijd van de competitie op bezoek bij BZ&PC in 's-Hertogenbosch. Geen makkelijke opgave gezien het 3-16 verlies in de thuiswedstrijd. Wetende dat deze dames vrij fysiek spelen en dat nu net het spelletje niet is van onze dames voorspelde al niet veel goeds. Dit bleek ook al snel is de wedstrijd. de dames van BZ&PC waren echt een maatje te groot voor onze dames. Met een 14-0 nederlaag werd hen zelfs geen eretreffer gegund. Jammer dames maar dan volgende week thuis maar proberen een goede wedstrijd neer te zetten tegen Waterproof in ons eigen thuisbad. Zijn jullie in ieder geval voorzien van een uitzinnig publiek.

De pupillen onder de 11 jaar (EG2) hadden thuis nog een karweitje tegen Njord uit Veldhoven. In de uitwedstrijd werd nog ruim met 6-21 van dit team gewonnen dus ook in deze wedstrijd werden weer veel doelpunten verwacht. Maar Njord bood verrassend goed tegenstand deze keer. Het werd zeker geen walk-over maar gelukkig kon men met een 13-6 zege toch de 3 punten in eigen huis houden. Volgende week mag dit team een echte kampioenswedstrijd spelen. Niet dat zij kampioen kunnen worden maar ons andere E-team (EG1) wordt dit wel in deze wedstrijd dus dat wordt een geweldige ambiance. Ik zou zeggen kom allemaal kijken en zien hoe onze kampioenen volgende week uit het water komen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Dat wordt een klein feestje dat kun je wel indenken.

Voor alle waterpololiefhebbers is er na de laatste wedstrijd op 21 april een BBQ georganiseerd door de waterpolocommissie. Dus een leukere afsluiting van de competitie kun je je niet wensen. Je kunt je opgeven voor deze BBQ bij Richard Boekenkruger. Ik zou zeggen.....doen.

 

Jongste waterpolopupillen op dreef

In het weekend van 7/8 april werd na de Paasvakantie de draad door de verschillende waterpoloteams weer opgepikt. Traditiegetrouw is hervatting van de competitie na een vakantie altijd lastig. Er wordt weinig getraind en het wedstrijdritme wordt onderbroken. Ook deze keer was dit weer terug te zien bij de verschillende wedstrijden. het enige team wat zich daar niets van aantrok waren de E-pupillen (EG1) onder de 11 jaar. Zij strijden voor het kampioenschap en wilden duidelijk laten zien dat zij niet voor niets bovenaan de ranglijst staan. Dit pupillenteam mocht het water in tegen Njord in Veldhoven. Gezien de eerdere 31-1 winst in de thuiswedstrijd mocht dit geen probleem zijn. Al snel werd duidelijk dat de krachtverhoudingen zodanig lagen dat de pupillen uit Veldhoven niets in te brengen hadden tegen de kampioenaspiraties van onze jongste jeugd. De jurytafel had het er maar druk mee. Met een duidelijke 0-26 overwinning werd de tegenstander zelfs geen eretreffer gegund en kan op 21 april na de wedstrijd tegen ons ander E-team de kampioensbeker de lucht in.

Het andere E-team(EG2) mocht een uitwedstrijd spelen tegen de leeftijdgenootjes van Arethusa in Oss. Thuis werd maar net met 7-10 verloren van dit team dus beide teams moesten aardig aan elkaar gewaagd kunnen zijn. Dit bleek ook in het verloop van deze wedstrijd. Ondanks dat Arethusa met een 9-6 overwinning aan het langste eind trok was ons team zeker niet kansloos en ontspon er zich een leuke onderlinge strijd. Aan de inzet heeft het zeker niet gelegen.

De jongens en meisjes van het C-team onder de 15 jaar hadden ook een pittige wedstrijd uit te vechten tegen Spio uit Venray. Spio staat namelijk op de 2e plaats in de competitie en ons C-team op de 3e plaats dus als er tegen dit team punten gehaald konden worden zou men een trapje hoger kunnen eindigen in de competitie. In Venray werd er nipt met 8-7 verloren van Spio dus ook deze teams doen niets voor elkaar onder. Mogelijk dat het thuisvoordeel mee zou helpen om Spio punten afhandig te maken. Maar daar dacht de tegenstander anders over. Zij waren duidelijk naar Eindhoven gekomen om hun 2e plaats vast te houden. Met een 7-10 overwinning lukte dat ook nog en Spio vertrok dus met de volle buit terug naar Venray. Jammer maar een eervolle derde plaats zit er nog zeker in voor ons C-team.

Het Damesteam mocht naar Someren voor hun wedstrijd tegen De Punderman. De Punderman staat 6e in de competitie en onze dames 9e maar in de thuiswedstrijd verloren onze dames maar nipt met 8-10 tegen dit team. Gezien het feit dat ons damesteam in de loop van de competitie toch progressie heeft geboekt in hun spel werd er toch wel iets verwacht van deze wedstrijd. De Punderman was echter net iets effectiever in het afmaken van de kansen waardoor onze dames een 10-6 nederlaag moesten incasseren. Jammer maar toch goed geprobeerd dames.

Dan naar de categorie Heren die geen echt gelukkig seizoen spelen. Heren 2 mocht afreizen naar Schijndel voor hun wedstrijd tegen SWNZ. Tegen deze tegenstander werd thuis met 5-3 gewonnen dus er lagen zeker mogelijkheden. Ook in de tussenstand in de competitie stond men een plaatsje hoger dus men ging vol goede bedoelingen het water in. Echter al snel werd duidelijk dat SWNZ de paaseitjes iets beter verteerd had dan ons herenteam. Met een duidelijke 10-3 overwinning kregen onze heren geen kans om ook maar 1 punt mee naar Eindhoven te nemen. De 6e plaats werd nog net vastgehouden maar dan moeten de twee overige wedstrijden van de competitie toch echt punten gaan opleveren.

Als afsluiting dan ons heren 1. Zij mochten op bezoek bij Aquamigos in Vlijmen. De vraag is of ons Heren 1 team nog in staat is om degradatie te ontlopen. Met een 10e plaats en slechts 1 team onder hen wordt dat een lastig verhaal. Maar er waren kansen. Tegen Aquamigos werd namelijk eerder het seizoen thuis gewonnen met 7-5. Maar de spirit was er niet wat ook duidelijk zichtbaar werd in de uitslag. Met een kansloze 8-3 nederlaag werd ons herenteam na het laatste fluitsignaal terug naar de kleedkamer gestuurd. Dus weer geen punten. Nu zal het er op aan komen tegen het op de 9e plaats staande ZVDO'74 uit Andel. Deze wedstrijd vindt komende zaterdag 14 april plaats in het Ir.Ottenbad. Dus kom onze heren aanmoedigen om te voorkomen dat ze degraderen.