log in

Heren 1 pakt 1e plaats

Zaterdag 15 oktober 2016 lukte het ons Heren 1 team door een mooie 2-7 uitoverwinning op De BruinVis uit Sas van Gent, mede dankzij een gelijkspel van koploper ZVDO'74, de voorlopige koppositie te pakken in de competitie. Het ging niet echt soepel in het benutten van de kansen maar er werd ook weinig weggegeven waardoor de tegenstander De Bruinvis moeizaam tot scoren kwam. En als je dan meer scoort dan de tegenstander zitten de 3 punten in de pocket. Mooi meegenomen in zo'n verre uitwedstrijd.

Heren 2 mocht het in het studentenbad opnemen tegen Nayade Classic 2. Ook dit leverde een overwinning op. Met een 3-7 overwinning werden de "oudjes"van Nayade aan de kant geschoven. Door deze overwinning kon het team mooi opschuiven naar de tweede plaats in de competitie wat zeker motiveert voor de volgende wedstrijden.

De jongens B onder 17 jaar mochten het opnemen tegen de leeftijdgenoten van De Punderman uit Asten.  In deze wedstrijd lieten de jongens zien dat er wel degelijk potentie zit in het team. Met gedegen waterpolo en het benutten van de zelf gecreëerde kansen werd een mooie 4-11 uitoverwinning geboekt waardoor ook zij natuurlijk een eind naar boven klommen in de competitie tussenstand. Zij nestelen zich mooi in de middenmoot waardoor er vertrouwen ontstaat voor het vervolg van de competitie.

Het gemengde C-team onder de 15 jaar mocht de krachten gaan meten in Biest tegen De Dokkelaers. Deze tegenstander zou gezien de ranglijst gelijkmatig moeten zijn maar de wedstrijd liet toch iets anders zien. Het team van De Dokkelaers bleek sterker en beter in het benutten van de kansen met een 9-5 nederlaag werd ons C- team terug naar Eindhoven gestuurd waardoor de aansluiting met de koplopers in de competitie werd verloren. Hopelijk worden volgende weekthuis  de punten tegen SWNZ wel gepakt.

Het E-team onder de 11 jaar gemengd stond een zware uitwedstrijd te wachten tegen koploper Arethusa. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat dit team een maatje te groot was voor onze jongste pupillen. Toch werd er nog getracht goed tegenspel te bieden maar de jeugd van Arethusa was op alle vlakken effectiever. Met een 20-3 overwinning mocht de koploper de 3 punten bijschrijven en de koppositie verstevigen. Voor ons pupillenteam is het nog wachten op de eerste puntjes. Maar deze gaan best wel komen. Er wordt in ieder geval voor gestreden en dat is mooi om te zien.

 

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.