log in

Herenteams scoren punten

Op 12 en 19 oktober  waren met name de herenteams actief in hun competitie. Heren 1 mocht laten zien dat ze de na de eerste hoopgevende wedstrijden bij de start van het seizoen vervolg konden geven. Op 12 oktober speelden zij een thuiswedstrijd tegen SBC2000 uit Breda. Het krachtsverschil bleek al snel in de wedstrijd te groot en onze heren namen voorspoedig het heft in handen en scoorden met enige regelmaat een mooi doelpunt. Dit resulteerde in een ruime 14-4 overwinning waardoor men het goede gevoel meenam naar de wedstrijd op 19 oktober thuis tegen DBD uit Best. DBD bood duidelijk betere tegenstand maar men kon toch ook niet voorkomen dat de punten in Eindhoven bleven. Met een duidelijke 8-4 overwinning heeft Heren 1 tot op heden een 100% score en dus een gedeelde 1e plaats in de competitiestand na 4 wedstrijden.

Heren 2 mocht na het 5-5 gelijkspel tegen Gorgo 3 nu op zaterdag 12 oktober tegen Gorgo 4 aan de bak. Dit team bleek net zo taai en ook niet makkelijk op de knieën te krijgen. Het werd een spannende strijd maar nu gelukkig met een goed eind voor onze heren. Met een knappe 13-12 overwinning werden er 3 punten aan het totaal toegevoegd dus draaien zij ook lekker mee in hun competitie.

Heren 3, zijnde het jeugdteam van vorig jaar, mocht op 12 oktober afreizen naar Breda voor hun wedstrijd tegen SBC2000 H5. Dit bleek een lastige wedstrijd maar met een goede mentaliteit en inzet werd de tegenstander teruggedrongen waarbij een mooie 4-7 uitoverwinning werd binnengehaald. Zij voelden zich na 4 gewonnen wedstrijden al een beetje onverslaanbaar. Met dit gevoel werd op 19 oktober de volgende tegenstander benaderd. Dit was De Treffers uit Rosmalen. In het hol van de leeuw in Eindhoven bleek het herenteam van De Treffers verrassend sterk uit de hoek te komen. Onze jeugd moest alle zeilen bijzetten om het ongeslagen blazoen te redden. Tot het laatste bleef het spannend. Jammer genoeg pakte het team van De Treffers met 1 doelpuntje verschil net de zege. De eindstand werd 6-7 in het voordeel van De Treffers. Dus weer even met beide voetjes op de grond en proberen de winningmood in de volgende wedstrijd weer op te pakken. We gaan ze volgen in deze voor hun geheel nieuwe competitie.

Ons jongste team onder de 11 jaar, de E-tjes  mochten op 12 oktober thuis nog een wedstrijdje afwerken tegen hun leeftijdgenootjes van PSV. Altijd een leuke wedstrijd tussen deze jongens en meisjes. Meestal werden de ontmoetingen tussen onze jongste jeugd en die van PSV wel ins ons voordeel beslecht maar dit keer was de einduitslag niet te voorspellen. Met over en weer veel kansen waren de doelpunten wat spaarzamer. Uiteindelijk was PSV net even wat beter in het benutten van de kansen want zij sleepten een 5-6 overwinning uit de strijd. Jammer, maar volgende keer beter zou ik zeggen.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.