log in

Licentie Zwem-ABC behaald!

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven.
De verschillende zwemdiploma’s leiden niet altijd op tot hetzelfde niveau.
Vanaf 2018 mogen alleen licentiehouders zwemlessen geven voor het enige echte Zwem-ABC (www.allesoverzwemles.nl/zwem-ABC).

Wij hebben de Licentie Zwem-ABC en worden elk jaar onafhankelijk getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria door de stichting Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.
Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnorm en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde instructeurs, zodat je kind in vaardige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de instructeurs volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold. Daarnaast wordt de veiligheid tijdens de zwemlessen nauwlettend in de gaten gehouden.

  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s van het Zwem-ABC. Deze diploma’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.

  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

 NPZ duim met logoWe zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers die dankzij hun enorme inzet de Licentie Zwem-ABC hebben behaald.

Selwyn Cats

Vanaf mijn A-diploma zit ik bij Aegir en na het behalen van talloze diploma's en brevetten ben ik ook betrokken geraakt als vrijwilliger. Elke week geef ik op woensdag zwemles en ben ook lid van de elementaire commissie. In deze commissie ben ik verantwoordelijk voor het brevetzwemmen, maar ben ook actief op alle andere vlakken. 

Zit je ergens mee? Je mag me altijd mailen via: brevetzwemmen@aegir-eindhoven.nl