log in

Vrijwilliger van het jaar 2011

Nadat de wisseltrofee eerder is uitgereikt aan Roelie van Dijken (2007), Theo Tonnaer (2008), Jeroen van der Tuin (2009) en Mirjam Kaizer (2010), is door het bestuur na de voordrachten vanuit de commissies unaniem besloten deze vrijwilligerstrofee voor het jaar 2011 toe te kennen aan Tim Valentijn.

 

Schermafbeelding 2011-12-13 om 22.08.10 kopieTim is sinds 5 september 1991 lid van Aegir. Na het zwemmen te hebben geleerd en alle diploma’s te hebben behaald, is hij gaan wedstrijdzwemmen. Al gauw vond hij het waterpolospelletje leuker. Met zijn basissnelheid, opgedaan bij de wedstrijdgroep, kon hij meteen goed meekomen. Tot op de dag van vandaag speelt hij nog steeds waterpolo bij heren 1.

Als derde generatie van zijn familie, is Tim sinds 1 december 2005 actief als vrijwilliger voor Aegir. Tim geeft wekelijks op donderdagavond met veel plezier les aan kinderen bij het elementair zwemmen. Zo heeft hij jaren aan de A-baan gestaan en sinds kort geeft hij les in Zwemvaardigheid I, II en III. Dit doet hij met veel plezier en overtuiging.

 

Omdat er bij de afdeling waterpolo hard gewerkt moest worden om jonge kinderen voor de sport te motiveren, is Tim (samen met zijn vader) in 2008 begonnen met het geven van waterpoloclinics tijdens het vrij zwemmen in het ir. Ottenbad. Door deze extra promotie van de waterpolosport zagen we het aantal jeugdleden bij het waterpolo steeds verder toenemen. Tim werd zo enthousiast dat hij het initiatief nam om voor deze nieuwe jeugdleden de waterpolotraining te gaan verzorgen op zondagochtend. Om zijn basiskennis met betrekking tot het geven van een training te vergroten heeft hij hiervoor het afgelopen jaar zijn waterpolotrainersdiploma gehaald. Het is een genot om te zien hoe hij, samen met Miranda, de allerjongste waterpolospelertjes begeleidt. Als trainer maakt hij ook deel uit van de waterpolocommissie.

 

Bij de Grote Clubactie van dit jaar heeft Tim als teamleider de verkoop van loten gestimuleerd bij de jeugdleden van het waterpolo en heeft hij ervoor gezorgd dat de verkochte loten van deze jeugdleden werden ingevoerd op de site van de organisator. Mede door zijn inzet is de opbrengst van de verkoop van de loten onder de jeugdleden van het waterpolo gestegen

 

Dat Tim binnen de vereniging bereid is tot bredere samenwerking bleek tijdens de werkzaamheden die er verricht moesten worden in het kader van het 80-jarig jubileum van onze vereniging. Bij de gemeenschappelijk activiteit van de leden van de recreatieve wedstrijdgroep en de jeugdleden van het waterpolo, heeft hij laten zien dat hij een betrouwbare partner is die zijn afspraken ook nakomt. Dit werd, met name door de leden van de recreatieve commissie, zeer op prijs gesteld.

 

Tim maakt ook nog deel uit van de onze paaskampcommissie. Al enkele jaren gaat hij mee als begeleider van circa 50 jeugdleden naar Lommel. Hier houdt hij de kinderen, samen met het hele team, bezig met spellen die gebaseerd zijn op een van tevoren gekozen thema. Dat de voorbereiding en begeleiding van deze dagen veel tijd en energie kosten hoeven wij insiders niet uit te leggen.

 

IMG6661

Verder is Tim samen met enkele anderen de drijvende kracht geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe website. Als één van de nieuwe webmasters zorgt hij ervoor dat de nieuwe site wordt voorzien van actuele informatie. Daarnaast draagt hij er mede zorg voor dat de lay-out van de site zo aantrekkelijk oogt dat men onze site graag blijft bezoeken. Dit alleen al is een knap staaltje werk waarvoor veel waardering is uitgesproken.

 

Kortom: Tim is een zeer gewaardeerde kracht die veel belangrijk werk voor onze vereniging verzet. We hopen dat hij nog lange tijd met plezier bij Aegir vrijwilliger wil blijven.

 

Uit waardering voor alles wat hij gedaan heeft kennen we hem dit jaar de naar zijn opa vernoemde “ Jo Valentijn wisseltrofee” toe.

Bedankt Tim, voor je inzet en enthousiasme!

 

Het bestuur.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.