log in

Waterpoloseizoen 2019/2020

Het waterpoloseizoen 2019/2020 is 14 september weer van start gegaan. Dit seizoen hebben we 5 teams. Helaas konden we ons damesteam niet meer handhaven waardoor er nu 3 herenteams, een gemengd team onder de 13 jaar en een aspirantenteam onder de 11 jaar aan de competities zijn begonnen. Om te beginnen bij de allerjongsten, het E team onder de 11 jaar, die hebben inmiddels al 4 wedstrijden afgewerkt. Door 3 overwinningen en een nederlaag tegen Njord is de toon in deze competitie al meteen gezet. Op 14 september werd eerst Aquamigos in een uitwedstrijd met 4-10 verslagen om vervolgens op 21 september in Veldhoven tegen Njord  een grote 20-2 nederlaag aan te lopen. Traditiegetrouw heeft Njord sterke jeugdteams dus dit was niet zo verrassend al werden vorig jaar toch wel enkele jeugdteams van Njord verslagen. Het team bleef niet te lang stil staan bij deze nederlaag en pakte de draad een week later weer goed op in de thuiswedstrijd tegen het Tilburgse TRB-RES. Zij werden met 19-1 terug naar Tilburg gestuurd zodat onze jeugd ook hier weer liet zien dat ze de strijd in de competitie vol willen aangaan. Afgelopen weekend werd vervolgens in een uitwedstrijd te Deurne DZT"62 met 4-9 verslagen. Het resultaat is dat ze in de eerste 4 wedstrijden 9 punten hebben binnengehaald en hiermee voorlopig op de 2e plaats in de competitiestand hebben ingenomen. Een prima begin.

De jongens en meisjes van het D-team onder de 13 jaar zijn ook goed begonnen aan het seizoen. Op 28 september werd in een thuiswedstrijd het Helmondse Lutra met 12-6 verslagen om vervolgens een week later de leeftijdgenootjes van PSV in de Tongelreep met 1-14 klop te geven. Dus tot op heden een 100% score voor het D-team, wat natuurlijk ook een knappe prestatie is.

Dit seizoen spelen zowel Heren 2 als Heren 3 in de 3e klasse en beide zijn in poule B ingedeeld wat in ieder geval twee onderlinge wedstrijden oplevert. De eerste wedstrijd van het seizoen was het meteen raak met een treffen tussen beide teams. Hier werd toch wel naar uitgekeken want hoe zou het jeugdteam, de kampioenen van vorig jaar, het dit jaar als Heren 3 in de mannencompetitie vergaan. Het werd al snel in de wedstrijd duidelijk dat zij goed mee zullen komen in deze competitie want tegen ons Heren 2 team werd prima waterpolo gespeeld. Met een uitstekende 8-2 overwinning op Heren 2 gaat het team gewoon door met winnen zoals ze vorig seizoen gewend waren. Een mooie ontwikkeling voor de toekomst zou ik zeggen. Een week later werd in de uitwedstrijd ook SWNZ met 3-10 verslagen om vervolgens afgelopen weekend met 6-16 de uitwedstrijd tegen Nayade Classic winnend af te sluiten. Dus ook Heren 3 heeft tot nu toe een 100% score. Knap hoor in je eerste seizoen in de mannencompetitie. We gaan ze nauwgezet volgen om te zien waar dit nog eindigt.

Heren 2 werd na de nederlaag tegen de jeugd In het Ir. Ottenbad in hun 2e wedstrijd geconfronteerd met Aquamigos uit Vlijmen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en zij maakten er een echt spannende wedstrijd van. Uiteindelijk werd de vrede gesloten met een 11-11 einduitslag. Afgelopen zaterdag mocht Heren 2 afreizen naar Heeswijk-Dinther waar men de punten mocht proberen binnen te halen tegen Gorgo. Ook hier zagen we weer een gelijkopgaande strijd waarbij beide teams aanspraak wilden maken op de overwinning maar uiteindelijk genoegen moesten nemen met een 5-5 gelijk spel.

Heren 1 begon ook op 14 september met een nieuwe competitie. Na vorig jaar het erg zwaar te hebben gehad in de 1e klasse mocht men nu starten in de 2e klasse waardoor men vermoedelijk tegenstanders gaat tegenkomen die meer gelijkwaardig zijn waardoor er weer eens wat wedstrijdpunten binnengehaald kunnen gaan worden. Dit is toch leuker als heel het seizoen verliezen want daar wordt je als speler en coach ook niet echt vrolijk van. De aftrap was tegen het team van De Zuidwesthoek uit Hoogerheide. Deze wedstrijd werd met open vizier ingegaan en dat resulteerde in een ruime 4-11 overwinning. Afgelopen zaterdag mocht men dit goede gevoel meenemen naar Vlissingen voor de wedstrijd tegen het herenteam van De Zeeuwse Kust. De verre reis was in ieder geval niet voor niets geweest want met een mooie 5-11 uitoverwinning mocht ons herenteam de 3 punten mee naar Eindhoven nemen.

Al met al zijn de eerste waterpoloresultaten zeer bemoedigend en kunnen we hopelijk dit seizoen nog leuke prestaties van onze waterpoloteams tegemoet zien. We gaan ze weer met veel plezier volgen.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.