log in

Waterpolouitslagen 16 november

Op zaterdag 16 november mochten 4 van de 5 teams hun wedstrijden weer allemaal een keer afwerken in ons eigen Ir. Ottenbad. Alleen Heren 3 mocht een weekje extra rusten. Om te beginnen met de allerjongsten, het E-team onder de 11 jaar, dat het water in moest tegen de jongens en meisjes van de Treffers uit Rosmalen. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en het was dan ook niet voorspelbaar wie er met de punten ging strijken. Over en weer waren er voldoende kansen om te scoren maar ook dat ging gelijk op. Zo bleef het tot het einde spannend maar werd de wedstrijd uiteindelijk met een verdienstelijk 7-7 gelijkspel door de scheidsrechter afgefloten. Wat een spanning, zeker voor de coach en de toeschouwers langs de kant.

Het D-team, de jongens en meisjes onder de 13 jaar, moesten het gevecht aan met DBD uit Best voor de 3e plaats in de competitie. Ons D-team liet op indrukwekkende wijze zien dat zij geen concurrentie duldden voor een plaatsje op het erepodium. Met een beter spel dan de tegenstander werd DBD met een 11-2 nederlaag naar huis gestuurd. Een goede generale voor het komend weekend wanneer tegen de koploper DZT uit Deurne om de echte toppositie gaat in de competitie.

Heren 2 mocht het vervolgens opnemen tegen de mannen van Nayade Classic traditiegetrouw een lastige wedstrijd. Ook in deze wedstrijd bleek het krachtsverschil niet groot maar was Nayade Classaic net iets beter in het benutten van de kansen. Zij waren met een 7-8 overwinning net even wat gelukkiger. Jammer want hier had best meer in gezeten.

Heren1 mocht de waterpoloavond in het Ir. Ottenbad afsluiten tegen De Warande uit Oosterhout. Ook in deze wedstrijd lieten onze heren zien dat zij nog niet zijn afgeschreven. Na de degradatie van vorig seizoen draaien ze mooi mee in de top van de 2e klasse A. Sterker nog, het ziet er naar uit dat ze samen met SBC2000 gaan strijden om het kampioenschap maar dat is nog wel erg vroeg om daar nu al over te schrijven. Met een knappe 12-9 overwinning op De Warande is er in ieder geval wel een mooie uitgangspositie voor nog wat leuke wedstrijden in dit seizoen voor dit team.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.