log in

Waterpolouitslagen na storing

Door een storing op de uitslagensite van de KNZB zijn ruim een week de uitslagen van onze teams niet zichtbaar geweest. Om jullie toch te informeren zijn in dit overzicht de waterpolouitslagen van 23 en 30 maart verwerkt zodat iedereen weer op de hoogte is. Om te beginnen met het succesverhaal van onze B-jeugd onder de 17 jaar. Zij gaan gewoon door waar ze het hele seizoen al mee bezig zijn......WINNEN..... Zij mochten op 30 maart hun zegetocht voortzetten tegen De Treffers uit Rosmalen. Niemand twijfelde aan een goede afloop daar de uitwedstrijd ook al makkelijk was gewonnen met 2-11. Ook in deze thuiswedstrijd liet men er geen gras over groeien, met gedegen spel werd de overmacht omgezet in een prima 9-1 overwinning. Door deze zege is het team, dat met 4 wedstrijden te spelen al 14 punten voor staat, niet meer in te halen door de andere teams. Dit houdt in dat ze nu dus al KAMPIOEN  zijn. Er blijft nog wel een uitdaging over in de resterende wedstrijden. ONGESLAGEN kampioen worden is het volgende doel voor onze jongens. Een mooi succesverhaal dit seizoen. We gaan ze volgen.

Ons Damesteam mocht op 23 maart eerst te water tegen TRB-RES uit Tilburg, Een team waar thuis mooi tegenspel was geboden en waar de uitslag van 6-10 redelijk aanvaardbaar was. Een uitwedstrijd blijkt dan toch net even iets anders te zijn want nu bleek het krachtsverschil aanmerkelijk groter. De dames van TRB-RES waren meteen vanaf het begin een stuk sterker. Ondanks alle goede wil kon ons damesteam in deze wedstrijd niet echt een vuist maken waardoor er een 8-2 nederlaag op het scorebord kwam te staan.De dames mochten op 30 maart op herkansing thuis tegen ZVDO'74 uit Waalwijk. Wat er van deze wedstrijd is geworden kunnen we niet terugzien want er staat een 0-0 uitslag in de uitslagenlijst en dat lijkt me niet te kloppen.

Ook met onze E-jeugd onder de 11 jaar gaat het prima. Het lijkt naarmate de competitie vordert dat zij steeds sterker worden. Aan de uitslagen is te zien dat de vorm stijgende is. Leuk voor het team en natuurlijk de coaches. Op 23 maart hadden zij echter een zware opgave. Zij moesten namelijk hun krachten gaan meten in Breda tegen de koploper SBC2000. Nu kwam het er dus echt op aan maar onze E-jeugd liet zien dat er niet te spotten valt met de Aegirjeugd. In het hol van de leeuw werd een prachtige 5-7 overwinning geboekt. Dit had niemand verwacht gezien de eerdere 2-6 thuisnederlaag tegen dit team. Maar het team ging uit van de eigen krachten en met de nodige inzet werd zo een mooie prestatie neergezet.Op 30 maart mocht men het nog eens overdoen tegen de jeugd van De Schelde uit Terneuzen. De uitwedstrijd tegen dit team was eerder al gewonnen met 3-9 dus met de huidige vorm moest dit klusje ook wel even geklaard worden. Zo verliep de wedstrijd ook. Onze E-jeugd nam vanaf het begin het initiatief en scoorde er lekker op los. Met een ruime 13-4 overwinning werden de punten weer bijgeschreven en blijft een top 3 plaats in zicht.

De D-jeugd, de jongens en meisjes onder de 13 jaar, mochten ook twee wedstrijden afwerken. Eerst op 23 maart tegen het onder aan staande Argo uit St.Oedenrode waar thuis al met 16-1 van was gewonnen. In St. Oedenrode was het ook eenrichtingsverkeer. Onze jeugd was een klasse beter en deze wedstrijd werd dan ook met een ruime 2-15 overwinning afgesloten. Op 30 maart was het andere koek. Nu kwam de koploper PSV thuis op bezoek. PSV en Zeester-Meerval gaan onderling uitmaken wie er kampioen gaat worden en zijn veruit de beste teams in deze competitie. In het Pieter van de Hoogenband zwembad werd aan het begin van de competitie kansloos met 26-0 verloren. Dus op punten halen rekende niemand. Onbevangen ging men de strijd aan en er werd toch beter tegenspel geboden dan in de uitwedstrijd. Niet dat het er enige kans was tegen dit team maar er werden meer doelpunten voor gemaakt en minder tegen dus toch positief zullen we maar zeggen. Uiteindelijk was PSV de terechte winnaar met 3-19 en bleef dus de trotse koploper.

Heren 2 kon 23 maart aan de slag in Roermond tegen RZ. Deze tegenstander staat op de 6e plaats en de thuiswedstrijd werd net met 9-12 verloren. Dit bood een klein kansje op het behalen van punten maar RZ liet al snel in de wedstrijd merken dat zij hier niet aan mee wilde werken. Zij bleken deze keer een stuk effectiever en met gedegen spel werden onze heren op een 13-6 nederlaag getrakteerd. Mogelijk dan een herkansing op 30 maart thuis tegen het als 9e geklasseerde ZVDO'74 uit Waalwijk. Maar dat zou ook lastig worden gezien eerdere 14-2 uitnederlaag tegen dit team. Ondanks beter tegenspel moesten ook de punten in deze wedstrijd bij de tegenstander worden ingeleverd. Met een 6-12 overwinning werden de 3 punten door ZVDO'74 meegenomen naar Waalwijk.

Heren 1 had ook twee lastige tegenstanders voor de boeg. Op 23 maart werd eerst de koploper Zeester-Meerval thuis ontvangen waar in de uitwedstrijd met 15-6 van werd verloren. Gezien de vorm van het team deze competitie werd er dan ook niet veel van deze wedstrijd verwacht. Maar er ontspon zich echter een zeer spannende wedstrijd. Onze heren waren in deze wedstrijd geheel gelijkwaardig aan de koploper in de competitie. Er ontstond een spannende wedstrijd waarin de afloop niet te voorspellen was.Toen de dampen van deze wedstrijd waren opgetrokken bleek Zeester-Meerval een zwaarbevochten 8-9 overwinning uit het vuur te hebben gesleept. Een knappe prestatie van onze heren die bijna voor een stunt hadden gezorgd in deze competitie. Jammer dat het voordeel net niet naar onze heren was uitgevallen. Een opkikkertje in dit waterpolojaar hadden ze best kunnen gebruiken. Op 30 maart mocht men het nog een dunnetjes overdoen in een uitwedstrijd tegen De Treffers uit Rosmalen. Dit team staat 4e dus ook een pittige kluif voor onze heren. Thuis werd tegen dit team goed weerstand geboden gezien de nipte 5-7 nederlaag die toen werd geleden.  Met het resultaat tegen Zeester-Meerval in ons achterhoofd hoopte iedereen op betere tijden aan het eind van de competitie. Het leek echter wel of alle energie een week eerder was verspeeld want in deze wedstrijd was men geen schim van het team dat het Zeester-Meerval zo moeilijk had gemaakt. Ons herenteam had geen schijn van kans in deze wedstrijd en werd met duidelijke cijfers 12-2 naar huis gestuurd. Jammer maar wel verdiend.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.