log in

Nieuws Diplomazwemmen

Informatieboekje 2018

21 januari 2018

Ons informatieboekje voor 2018 is nu (eindelijk) te downloaden. Er zijn enkele wijzigingen, zoals de nieuwe...

Andere datum afzwemmen Zwemvaardigheid

2 januari 2018

Volgens onze planning zou het afzwemmen voor Zwemvaardigheid op zondag 28 januari zijn.Onze plannen zijn nu...

Uitslag Ensink 2017

10 december 2017

Wat een geluk! Sneeuw tijdens de Ensinkwedstrijd 2017...☃️ Afgelopen zondag 10 december 2017 beleefden wij alweer de...

Licentie Zwem-ABC behaald!

25 november 2017

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven.De verschillende zwemdiploma’s leiden niet altijd op...

Ouders zwemmen mee!

22 november 2017

De kinderen zitten op zwemles en de ouders zitten normaal op de kant.Maar op 20 en 21...

Data leszwemmen 2018

14 november 2017

Heb jij je agenda al bij de hand? Schrijf er gelijk in wanneer er wel en...

Diplomazwemmen

Bij alle lessen staat voorop om op een leuke manier vertrouwd te raken met het water en plezier te hebben in het zwemmen. We vinden het belangrijk dat kinderen netjes en beheerst leren zwemmen omdat ze hier hun hele verdere leven plezier van hebben. 
Voor kinderen vanaf 4 jaar is het mogelijk zwemlessen te volgen voor de diploma's van het zwem ABC. De meer gevorderde zwemmers kunnen de zwemvaardigheiddiploma’s halen of lessen volgen in snorkelduiken, waterpolo of survivalzwemmen. 
Dit wordt gegeven in lesblokken van drie kwartier op woensdag- en donderdagavond m.u.v. de waterpolodiploma's, deze vind plaats op zondagochtend.

Wanneer zijn de zwemlessen:

DagTijdZwemles
Woensdag 17:30 - 18:15 Diploma ABC, Zwemvaardigheid 1, Snorkelen 1
  18:15 - 19:00 Diploma ABC, Zwemvaardigheid 2 en 3, Snorkelen 2 en 3
  19:00 - 20:00 Brevetten
Donderdag 18:00 - 18:45 Diploma ABC, Zwemvaardigheid 1
  18:45 - 19:30 Diploma ABC, Zwemvaardigheid 2 en 3
  19:30 - 20:00 Trimzwemmen en zwemles voor (jong)volwassenen

Alle zwemlessen worden gegeven in het Ir. Ottenbad te Eindhoven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de elementaire commissie.

Heb je genoeg diploma’s gehaald en wil je toch verder met zwemmen? 

Dan kun je gaan brevetzwemmen, wedstrijdzwemmen of misschien wel waterpoloën.

Zwemlessen voor het zwem-ABC

Bij Aegir staat de veiligheid, de kwaliteit en het plezier bij het zwemmen voorop. De instructeurs zijn allemaal enthousiaste vrijwilligers die een interne of externe opleiding hebben gevolgd. 
Zij dragen een flinke verantwoordelijkheid om de kinderen goed te leren zwemmen. Het gebruik van vrijwilligers zie je terug in de goede sfeer en positieve aandacht. Het zwem-ABC is samengesteld door de Nationale Raad Zwemdiploma's. Als het Zwem-ABC compleet is afgerond dan is dit een goede basis voor veilig zwemmen.
Lessen voor het Zwem-ABC worden gegeven in blokken van 45 minuten op woensdag- en donderdagavond.

Voordat ze het 25-meterbad in gaan zijn er vijf instructiebaden. Om de kinderen te motiveren krijgen zij een kaartje als zij worden overgezet naar het volgende badje. Bij de balie kan deze worden ingewisseld voor de verdiende sticker. Op het stickervel kun je ook de badpakstickers van je A, B en C plakken.vanguppienaardolfijn

  • Van Watergewenning naar Drijven
Sticker R
  • Van Drijven naar Beenslag
Sticker I
  • Van Beenslag naar Combinatie
Sticker G
  • Van Combinatie naar Voorbereiding A
Sticker E
  • Van Voorbereiding A naar de A-baan
Sticker A

Bij het voltooien de eerste vijf badjes staat er dus ‘AEGIR’ en ben je opgeleid van een guppie naar een echte dolfijn. Onder de stickers zijn 3 witte vlakken opgelaten voor de badpakvignetten die je krijgt bij het behalen van het A-, B- of C-diploma. Op deze manier kunnen alle stickers en vignetten bij elkaar bewaren en heb je een leuk aandenken.
Om de kinderen voor te bereiden op het zwemen met kleren bij het A,B en C wordt er de eerste woensdag en donderdag van de maand met kleding gezwommen.`

Kijk voor uitgebreide informatie bij de overgangseisen.

Zwemvaardigheid

Na het zwem-ABC ben je er nog niet helemaal, om nog beter te leren zwemmen kun je verder gaan met zwemvaardigheid. Deze diploma's zijn voor echte waterratten, die zwemmen leuk vinden. 
De eisen worden zwaarder en de opdrachten moeilijker. Je leert om echt vaardig te zijn in het water en jezelf te kunnen redden met normale kleding aan. 
Hier leer je nog meer zwemslagen dan bij het zwem-ABC. Het behalen van deze diploma's duren vaak langer (gem. 1 jaar per diploma) door de grote hoeveelheid van de lesstof en zwaardere eisen.

Zwemvaardigheid kun je leren op de woensdag- en donderdagavond.

Snorkelduiken

Uitgekeken op het zwemmen van baantjes? 
Klaar om onder water opdrachten te doen? Duik dan onderwater en leer hoe je zwemvliezen, duikmasker en snorkel gebruikt. Bekijk de wereld onder water eens van dichterbij. Bij het snorkelen moet je onder water bepaalde opdrachten uitvoeren, zoals knopen leggen en puzzelen. 
Bij Aegir kun je lessen volgen voor de diploma's Snorkelduiken nadat je Zwemvaardigheid 1 hebt behaalt.
Soms kun je ook beginnen na je C-diploma, maar vraag dan eerst aan de instructeurs of dat mogelijk is. 
Het is vaak goed om eerst je conditie te trainen bij Zwemvaardigheid 1.

Deze lessen worden gegeven op de woensdagavond.

Trimzwemmen voor volwassenen

Voor volwassenen is er de mogelijkheid om gezellig baantjes te trekken of in opdrachtvorm een programma te volgen. Tevens vinden wij dat niemand te oud is om te leren. Ook volwassenen kunnen lessen volgen om een zwemdiploma te halen, natuurlijk onder deskundige begeleiding. Ter kennismaking kan men 2 keer gratis meezwemmen. Dit wordt alleen gegeven op donderdagavond.

Brevetzwemmen

Bij het brevetzwemmen ligt de nadruk op snelheid. Er wordt getraind om limieten van de opeenvolgende prestatiebrevetten te halen met steeds scherpere tijden. Na de zes KNZB-brevetten is er nog de mogelijkheid om vier extra zware brevetten of slagbrevetten te halen. In totaal zijn er maar liefst 30 brevetten. Dit wordt alleen gegeven op woensdagavond.

 

Log in of maak een account