log in

Nieuws Waterpolo

50% score waterpoloteams

14 november 2018

In het weekend van 10/11 november mochten alle 6 waterpoloteams weer een wedstrijd afwerken in hun...

Stroeve start waterpoloteams

7 november 2018

Na de Herfstvakantie was het weer tijd om de waterpolocompetitie te hervatten. Op 27 oktober kwamen...

Inschrijven Ensink 2018

1 november 2018

Was jij op 1 januari 2018 6 jaar of ouder? Heb jij tenminste diploma A? Ben...

Wist je dat?

21 oktober 2018

Wist je dat? Aegir een zwemvereniging is die opgericht is in 1931.Lees hieronder nog meer weetjes...

D-team en Heren 2 boeken winst

17 oktober 2018

Op zaterdag 13 oktober werd alweer de 4e competitieronde afgewerkt waarbij net voor de herfstvakantie 4...

Twee weekenden waterpolo

8 oktober 2018

In de weekenden van 26 september en 6 oktober werden in de nieuwe competitie 2018-2019 weer...

Waterpolo

Als je gek bent op zwemmen, balsporten en op het “teamgevoel”, dan is waterpolo jouw sport. Waterpolo is zeker niet gemakkelijk: samen met je team ga je tot het uiterste. Je ziet elementen terug van sporten als voetbal, handbal en rugby. Maar er is één groot verschil: het speelveld bestaat uit water. Waterpolo is spannend, strategisch, intensief en nóóit saai.

Goede teamspirit

Waterpolo is een echte teamsport. Je speelt en traint met je teamgenoten om een goede conditie, baltechniek en wedstrijdtactiek te ontwikkelen. Je raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Een goede teamspirit – dáár gaat het om. Het tempo van waterpolo ligt hoog en je moet blindelings op je teamgenoten kunnen vertrouwen. 
 

Training en samenwerking

Een goede waterpoloër worden, betekent veel trainen. Krachttraining en conditietraining zijn daarbij vaste ingrediënten. Ook leer je tijdens de waterpolotrainingen alles over een goede lichaamshouding, aanval, verdediging, tactiek en balvaardigheid. Uiteraard werk je niet alleen aan een goede samenwerking met je team, maar houdt de trainer ook jouw persoonlijke ontwikkeling goed in de gaten. De trainingen zijn intensief, afwisselend, en vol actie.
 

Een stevig potje balsport

Samen met zes andere spelers ga je in een wedstrijd de strijd aan met de tegenstander. De tijdsdruk is hoog. Als je team niet binnen 30 seconden een schot op doel doet, krijgt de tegenstander de bal. Je hebt tactisch inzicht nodig om de tegenstanders slim te omzeilen. Even bijkomen kan niet, je bent constant in beweging. De bal mag je maar met één hand spelen, dus een goede techniek en motoriek zijn onontbeerlijk. Waterpolo is een opwindend en snel balspel, waarin je op zoek gaat naar je grenzen en die van je team.
 

Meedoen? Welkom!

Als je het leuk vindt om kennis te maken met waterpolo kan je altijd vrijblijvend een aantal keren mee doen met de trainingen. En heus, die trainingen zijn stevig, maar er wordt rekening met je gehouden.