log in

Nieuws Waterpolo

gratis Happy Meal

19 oktober 2017

De McDonald's gevestigd in Winkelcentrum Woensel en Best stellen speciale voordeelbonnen, voor een gratis Happy Meal, beschikbaar voor...

Ouder-kind training waterpolo

19 juli 2017

De laatste zondagtraining van het seizoen bij de E en de C werd er traditiegetrouw weer...

Cursus wedstrijdofficial waterpolo

12 juli 2017

  Welke wedstrijd officials (w-official) heb je allemaal tijdens een wedstrijd nodig? Welke vlaggen heb je als...

Succesvol toernooi voor het E-team

28 juni 2017

  Afgelopen zondag speelden het e-team hun laatste toernooi van dit seizoen, bij TRB-RES in Tilburg. Hierbij...

Eindstanden Roodcapje

22 mei 2017

Wist u dat . . . . . het gewoon toch weer een mooi seizoen was voor...

Slotdag waterpolocompetitie 2016-2017

10 april 2017

Zaterdag 9 april was alweer de laatste dag van de waterpolocompetitie 2016-2017. Alleen Heren 1 en...

Waterpolo

Als je gek bent op zwemmen, balsporten en op het “teamgevoel”, dan is waterpolo jouw sport. Waterpolo is zeker niet gemakkelijk: samen met je team ga je tot het uiterste. Je ziet elementen terug van sporten als voetbal, handbal en rugby. Maar er is één groot verschil: het speelveld bestaat uit water. Waterpolo is spannend, strategisch, intensief en nóóit saai.

Goede teamspirit

Waterpolo is een echte teamsport. Je speelt en traint met je teamgenoten om een goede conditie, baltechniek en wedstrijdtactiek te ontwikkelen. Je raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Een goede teamspirit – dáár gaat het om. Het tempo van waterpolo ligt hoog en je moet blindelings op je teamgenoten kunnen vertrouwen. 
 

Training en samenwerking

Een goede waterpoloër worden, betekent veel trainen. Krachttraining en conditietraining zijn daarbij vaste ingrediënten. Ook leer je tijdens de waterpolotrainingen alles over een goede lichaamshouding, aanval, verdediging, tactiek en balvaardigheid. Uiteraard werk je niet alleen aan een goede samenwerking met je team, maar houdt de trainer ook jouw persoonlijke ontwikkeling goed in de gaten. De trainingen zijn intensief, afwisselend, en vol actie.
 

Een stevig potje balsport

Samen met zes andere spelers ga je in een wedstrijd de strijd aan met de tegenstander. De tijdsdruk is hoog. Als je team niet binnen 30 seconden een schot op doel doet, krijgt de tegenstander de bal. Je hebt tactisch inzicht nodig om de tegenstanders slim te omzeilen. Even bijkomen kan niet, je bent constant in beweging. De bal mag je maar met één hand spelen, dus een goede techniek en motoriek zijn onontbeerlijk. Waterpolo is een opwindend en snel balspel, waarin je op zoek gaat naar je grenzen en die van je team.
 

Meedoen? Welkom!

Als je het leuk vindt om kennis te maken met waterpolo kan je altijd vrijblijvend een aantal keren mee doen met de trainingen. En heus, die trainingen zijn stevig, maar er wordt rekening met je gehouden.

 

Log in of maak een account