log in

Nieuws Waterpolo

Roodcapje seizoen 2017-2018

21 mei 2018

Roodcapje heeft ook dit waterpoloseizoen weer nauwlettend toegekeken tijdens de wedstrijden en enkele opvallende zaken geregistreerd...

Waterpolopupillen KAMPIOEN

22 april 2018

Zaterdag 21 april 2018 was het dan zover. Onze jongste waterpolopupillen onder de 11 jaar (EG1)...

Laatste loodjes waterpolocompetitie

15 april 2018

Zaterdag 14 april was een belangrijke speeldatum voor het B-team en Heren 1. Zou het B-...

Jongste waterpolopupillen op dreef

12 april 2018

In het weekend van 7/8 april werd na de Paasvakantie de draad door de verschillende waterpoloteams...

E-tjes op kampioenskoers

28 maart 2018

De jongste jeugd mocht afgelopen zaterdag 24 maart hun ambitie tonen in een thuiswedstrijd in ons...

C-team pakt nipt de winst

18 maart 2018

In het weekend van 17/18 maart moesten de meeste waterpoloteams weer in actie komen voor een...

Waterpolo

Als je gek bent op zwemmen, balsporten en op het “teamgevoel”, dan is waterpolo jouw sport. Waterpolo is zeker niet gemakkelijk: samen met je team ga je tot het uiterste. Je ziet elementen terug van sporten als voetbal, handbal en rugby. Maar er is één groot verschil: het speelveld bestaat uit water. Waterpolo is spannend, strategisch, intensief en nóóit saai.

Goede teamspirit

Waterpolo is een echte teamsport. Je speelt en traint met je teamgenoten om een goede conditie, baltechniek en wedstrijdtactiek te ontwikkelen. Je raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Een goede teamspirit – dáár gaat het om. Het tempo van waterpolo ligt hoog en je moet blindelings op je teamgenoten kunnen vertrouwen. 
 

Training en samenwerking

Een goede waterpoloër worden, betekent veel trainen. Krachttraining en conditietraining zijn daarbij vaste ingrediënten. Ook leer je tijdens de waterpolotrainingen alles over een goede lichaamshouding, aanval, verdediging, tactiek en balvaardigheid. Uiteraard werk je niet alleen aan een goede samenwerking met je team, maar houdt de trainer ook jouw persoonlijke ontwikkeling goed in de gaten. De trainingen zijn intensief, afwisselend, en vol actie.
 

Een stevig potje balsport

Samen met zes andere spelers ga je in een wedstrijd de strijd aan met de tegenstander. De tijdsdruk is hoog. Als je team niet binnen 30 seconden een schot op doel doet, krijgt de tegenstander de bal. Je hebt tactisch inzicht nodig om de tegenstanders slim te omzeilen. Even bijkomen kan niet, je bent constant in beweging. De bal mag je maar met één hand spelen, dus een goede techniek en motoriek zijn onontbeerlijk. Waterpolo is een opwindend en snel balspel, waarin je op zoek gaat naar je grenzen en die van je team.
 

Meedoen? Welkom!

Als je het leuk vindt om kennis te maken met waterpolo kan je altijd vrijblijvend een aantal keren mee doen met de trainingen. En heus, die trainingen zijn stevig, maar er wordt rekening met je gehouden.